La CCMA aconsegueix el retorn de l'IVA deduïble del primer trimestre del 2015

Aquest fet rebaixa la pressió sobre la tresoreria de la CCMA i queda pendent la devolució per Hisenda dels 20 milions corresponents al període 2012-2014

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ha anunciat avui al Parlament de Catalunya que l'Agència Tributària està començant a retornar l'IVA deduïble del primer trimestre del 2015. En aquests moments s'han completat els retorns dels mesos de gener i de març, i s'està pendent del mes de febrer. Aquesta devolució s'ha començat a fer efectiva després de mesos de retard i un cop el Tribunal Econòmic Administratiu Central ha resolt satisfactòriament la sol·licitud de suspensió presentada per la CCMA.

En el marc de la sessió de control de la cambra catalana en l'actuació de la CCMA, Duart ha explicat que aquest fet permet reduir la petició del préstec que s'ha sol·licitat al govern de la Generalitat per afrontar l'impacte en la tresoreria de la Corporació del no retorn de l'IVA dels últims anys. Aquesta necessitat financera per al préstec passaria, doncs, de 35 a 20 milions, en cas de complir-se els retorns de l'IVA per a tot aquest any, i serviria per afrontar l'impacte de l'IVA no retornat corresponent al període 2012-2014.

Així doncs, la CCMA ha resolt satisfactòriament una de les amenaces que planaven sobre la seva viabilitat pressupostària, mentre queda pendent per a aquest 2015 l'impacte no pressupostat dels tres milions d'euros corresponents al retorn del RAV a Catalunya Ràdio i la resolució, en els pròxims anys, del conflicte de l'IVA per la totalitat dels imports reclamats i dels 20 milions no retornats encara per l'Agència Tributària.

Més enllà d'això, i en relació amb la pròxima resolució judicial sobre la reducció del 5% del salari als treballadors de Televisió de Catalunya, el president de la CCMA ha insistit que, en cas que s'haguessin de tornar els imports descomptats, caldria trobar una solució conjunta entre el Parlament de Catalunya i el govern de la Generalitat. El retorn del RAV per a TVC suposaria 5,4 milions per any, sumats a un increment anual de 5,4 milions dels costos salarials per la retirada d'aquest concepte.

ccma.cat