"La catedral del mar" roda a Tarragona

Els voltants de Tarragona es converteixen en plató de rodatge de l'adaptació televisiva de "La catedral del mar". Una coproducció de TV3, Diagonal TV i Antena 3 amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, dirigida per Jordi Frades i amb un repartiment encapçalat per Aitor Luna, Michelle Jenner, Silvia Abascal, Pablo Derqui i Daniel Grao.

La platja de Tamarit s'ha convertit en la Barcelona de l'edat mitjana en ple atac naval de les tropes castellanes.

Després de fer viatjar el Barri Gòtic de Barcelona al segle XIV, el rodatge de la superproducció de "La catedral del mar" s'ha traslladat als voltants de Tarragona. Entre el que s'hi està gravant aquests dies, i que correspon a diferents episodis, hi ha els moments de l'atac a Barcelona per mar, per part de les tropes castellanes.

El rodatge pels voltants de Tarragona, entre altres, les platges de Tamarit, durarà fins divendres i comptarà amb els actors de la sèrie Aitor Luna, Pablo Derqui, Ginés García Millán, Josep Maria Pou, Hugo Arbues, Lucía Díez, Andrés Lima, Juanma Cifuentes, Jordi Aguilar, Críspulo Cabezas i José Milán.

En les seqüències d'aquests dies a Tarragona, s'ha comptat amb més de 220 figurants de la zona, un 90% homes entre 30 i 45 anys. A més, es rodarà amb remers professionals, especialistes, "ramaleros", cavalls i nou genets.

El rodatge, que va arrencar el 26 d'agost, ja ha visitat moltes localitzacions a Catalunya –entre elles Barcelona i la població bagenca de Cardona–, Extremadura, Madrid, Castella-la Manxa i Castella i Lleó.

Amb un pla de producció cinematogràfic, gairebé el 80% de les escenes seran rodades en localitzacions exteriors.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut