La catedral del mar
PREMIS

"La catedral del mar" Premi Liber 2018 a la millor adaptació audiovisual

La Federació de Gremis d'Editors d'Espanya (FGEE) concedeix el Premi Liber a la millor adaptació audiovisual d'una obra literària a la sèrie "La catedral del mar", basada en la novel·la d'Ildefonso Falcones i dirigida per Jordi Frades. La sèrie, que TV3 estrenarà en català el 27 d'agost, és una coproducció de TV3, Diagonal TV i Antena 3, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El repartiment està encapçalat per Aitor Luna, Michelle Jenner, Pablo Derqui, Josep Maria Pou, Silvia Abascal i Daniel Grao, entre d'altres.

La Federació de Gremis d'Editors d'Espanya (FGEE) atorga el Premi Liber a la millor adaptació audiovisual d'una obra literària a la sèrie "La catedral del mar", basada en la novel·la històrica "L'església del mar", d'Ildefonso Falcones.

La Junta Directiva ha valorat "el brillant trasllat al llenguatge audiovisual d'una obra literària" realitzat amb gran fidelitat per Frades a partir de la versió adaptada per Rodolf Sirera de la novel·la de Falcones. L'acte d'entrega dels premis serà el 4 d'octubre al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), dins de la Fira Internacional del Llibre, del 3 al 5 d'octubre.

La Barcelona de l'edat mitjana esdevé l'escenari d'una història d'intriga, amor, violència i passió. És l'intens relat d'un home, l'Arnau. La seva vida transcorre paral·lela a la construcció d'un nou temple catòlic en honor a la Mare de Déu del Mar i es converteix en una lluita contínua per la llibertat i la dignitat dels pobres i humiliats que l'enfrontarà al poder dels nobles. Venjança, amor i traïció s'entrecreuen en una fascinant història que té com a rerefons una Barcelona medieval en una època històrica marcada per la intolerància religiosa i la segregació.

Durant els més de seixanta anys que abasta la narració, la sèrie de 8 capítols mostra la ciutat i la seva atmosfera en tots els seus ambients; des de la Barcelona bruta, llardosa, enfangada, on les rates es barregen amb les persones, fins a aquesta Barcelona més cosmopolita: la dels palaus del carrer Montcada i voltants.

Rodolf Sirera, Antonio Onetti i Sergio Barrejón s'han fet càrrec de l'adaptació televisiva de l'exitosa novel·la d'Ildefonso Falcones, publicada en més de 40 països i traduïda a més de 30 idiomes. Rere la càmera, un vell conegut de TV3, Jordi Frades. En el currículum d'aquest director hi ha produccions com "El cor de la ciutat", "Mar de fons", "Crims", "Jet lag", "Oh, Espanya!" i adaptacions com "La bella Otero". En el repartiment, encapçalat per Aitor Luna (Arnau) i la barcelonina Michelle Jenner (Mar), s'hi afegeixen noms coneguts dels espectadors de TV3 com Pablo Derqui ("Nit i dia"), Josep Maria Pou ("Estació d'enllaç" i "Nit i dia"), Ramon Madaula ("Ventdelplà"), Nora Navas ("Pa negre") o Anna Moliner ("Cites"), entre molts altres actors catalans.

El llibre d'Ildefonso Falcones es va publicar el 2006 a Grijalbo i La Rosa dels Vents, i s'ha convertit en un èxit internacional, amb més de sis milions d'exemplars venuts.

 

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut