"La Casa Blanca: La història portes endins" a "Sense ficció"

Demà dimarts, 17 de gener, a partir de les 21.55, coincidint amb la presa de possessió de Donald Trump com a nou president dels Estats Units el proper divendres, "Sense ficció" estrena "La Casa Blanca: la història portes endins", un recorregut per les interioritats d'aquest edifici i del personal que hi treballa. El documental, dirigit per Peter Schnall, és una producció de Partisan Pictures per a la PBS.

La Casa Blanca es pot considerar un dels edificis més famosos del món, un símbol de la democràcia, la història nacional compartida i la llar de la persona més poderosa del planeta. El lloc on el president traça el curs del país i on la primera família nord-americana és el centre d'atenció. És la llar, l'oficina i un museu. És un búnquer en temps de guerra, el teló de fons de les accions de comandament o de les visites d'estat i el cor del cos polític nord-americà.

L'edifici ha de tenir una plantilla de més de cent persones per fer-ne el manteniment, i la seva col·lecció d'antiguitats i pintures la converteix en un aparador per a l'art i el disseny. "La Casa Blanca: la història portes endins" és un recorregut de dues hores per conèixer els qui s'encarreguen que tot funcioni sense problemes, donant suport al president i protegint la privacitat de la primera família.

A través dels records de treballadors, historiadors i periodistes que la coneixen bé, el documental mostra quina ha estat l'evolució de l'il·lustre edifici al llarg de dos-cents anys, canviant amb els corrents de la història i amb els gustos dels seus ocupants. En l'epicentre de la política global, al cor de la capital del país, la història de la Casa Blanca simbolitza la història dels Estats Units.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut