Albert Segura.
Albert Segura.

La cara oculta de la roba barata, a "Solidaris"

Dissabte, 17 de novembre, a les 22.05, el programa "Solidaris", amb Albert Segura, posa el focus en els elevats costos de la roba 'low cost' i en l'alternativa de la roba ètica.

Comprar, llençar i comprar pot sortir car. Cada any es venen 80.000 milions de peces de roba al món i la indústria tèxtil és la segona més contaminant, només després de la del petroli. En una gran ciutat com Hong Kong, per exemple, es llencen 1.400 samarretes per minut i només l'11% es recicla. Si fabricar uns texans requereix 7.000 litres d'aigua -l'equivalent al que una persona beu durant 10 anys-, com pot ser que el cost final sigui de 20 o 25 euros? Un preu similar al sou de la treballadora que els haurà fabricat a la Xina o a Bangladesh. Qui paga el suposat estalvi del consumidor que compra una samarreta per 3 euros que es posarà un parell de vegades i que després deixarà oblidada al fons de l'armari?

Demà, 17 de novembre, a les 22.05, "Solidaris", amb Albert Segura, parlarà de la cara oculta de la "fast fashion" i de l'alternativa de la roba ètica amb Laura Solé, tècnica de Federació SETEM de comerç just; Virginia Rondeel, dissenyadora, propietària de la botiga PostIndustrial Fashion Shop i presidenta de l'associació PostIndustrial Community; Núria Nubiola, ambientòloga i fundadora de Back to Eco; Raquel Passola, propietària de la botiga de roba vegana Amapola, i Patricio Abreu, creador de la marca Nukak, que elabora bosses i complements amb material reutilitzat de banderoles publicitàries, càmeres de pneumàtic i material de surf.

El programa "Solidaris" s'emet els dissabtes, de 22.05 a 23.00, a Catalunya Ràdio.

 

catradio.cat/solidaris

facebook.com/solidaris

twitter.com/solidaris

 

Anar al contingut