"La campanya institucional de la consulta no s'hauria d'haver aturat", segons J.M.Reniu

El politòleg i membre del Consell Assessor per la Transició Nacional ha participat a la tertúlia de 'L'oracle', amb Xavier Graset

Josep Maria Reniu, politòleg i membre del Consell Assessor per la Transició, ha mantingut que la campanya institucional de la consulta no s'hauria d'haver aturat després de la suspensió del Tribunal Constitucional. Reniu ho ha argumentat dient que: "atès que ja estava en marxa, no calia forçar cap situació específica, les que es poden donar en un funcionari concret, etc. Simplement era deixar-la corrent fins que hi hagués un requeriment que ho impedís. Aquests processos van en tres fases, la notificació, que és la providència que dicta el Tribunal Constitucional, i, si tu segueixes fent, t'ha d'arribar un requeriment."
 
Josep Maria Reniu ha destacat que la seva opinió personal "és que, en tot cas, s'hauria hagut d'aturar si hi hagués hagut un requeriment explícit per alguna autoritat judicial, perquè es la diferència de veure si la ratlla vermella és molt lluny o està just al davant d'aquesta ratlla vermella que ens hem de plantejar si hem o no de travessar. Això és una qüestió que no em pertoca a mi."
 
Reniu ha fet tertúlia amb Bernat Gasulla, subdirector d'El Periódico; Andreu Mayayo, historiador, i Salvador Cot, director del Nació Digital.
 
Si voleu escoltar la tertúlia sencera podeu anar aquí.
 
 
Catradio.cat/oracle
Facebook.com/loraclecatradio
Twitter.com/oraclecatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut