Divendres, 15 de desembre.

La 67a Nit de Santa Llúcia, a TV3 i Catalunya Ràdio

Divendres, 15 de desembre, a partir de les 20.15, TV3 i el portal tv3.cat oferiran en directe la 67a edició de la Nit de Santa Llúcia, en una transmissió que aquest any anirà a càrrec de la periodista Anna Guitart. L'emissora Catalunya Informació i el programa "Catalunya vespre" faran connexions en directe a partir de les 19.00 des del Pavelló Poliesportiu de Virrei Amat de Barcelona, on tindrà lloc la cerimònia.

Un any més, TV3 connectarà en directe, a partir de les 20.15 i fins al "Telenotícies vespre", per transmetre la primera part de la Nit de Santa Llúcia, que organitza Òmnium Cultural. La periodista Anna Guitart serà l'encarregada de fer-ne els comentaris. La gala sencera es podrà seguir per streaming, al portal tv3.cat. Per la seva banda, el programa "Catalunya vespre" de Catalunya Ràdio hi farà connexions en directe i, des de les 19.00, Catalunya Informació transmetrà els moments previs de la cerimònia de la festa de les lletres catalanes.

La cerimònia d'enguany, que presentarà l'actor Jordi Martínez, vol ser un homenatge a les lluites socials i obreres compartides a Nou Barris i una reivindicació dels homes i les dones vingudes d'arreu, que van treballar per la dignitat del barri i de la seva gent.

Durant la primera part es lliurarà el Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions, el Premi Carles Riba de poesia i el Premi Sant Jordi de novel·la. En aquest bloc, i per primer cop, es donaran a conèixer les tres obres finalistes al premi a la millor novel·la publicada en llengua catalana durant el 2017. Es tracta d'un nou reconeixement literari amb el qual Òmnium Cultural guardona una obra ja publicada, a diferència de la resta de premis, que són per a obres inèdites. El guanyador d'aquest premi es farà públic a principis de l'any vinent.

A la segona part de la gala, s'atorgarà el premi de comunicació, que a partir d'aquest any passa a dir-se Premi Muriel Casals, en homenatge a la que va ser presidenta de l'entitat entre el 2010 i el 2015. També es lliuraran el Premi Joan B. Cendrós a la projecció internacional, el Premi Folch i Torres de narracions per a nois i noies, i el Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil.

L'espectacle comptarà amb números d'equilibri, plàstica i poesia del Circ d'Hivern de l'Ateneu de Nou Barris, amb els cantants Maria Arnal i Marcel Bagés, i amb la música dels alumnes de l'Institut Escola Artístic Oriol Martorell.

tv3.cat
catradio.cat

Anar al contingut