Jaume Pla (Mazoni)
Jaume Pla (Mazoni)

La 20a Fira Mediterrània de Manresa, a Catalunya Ràdio i iCat

Divendres, dia 6 d'octubre, a les 21.00, iCat transmetrà en directe el nou espectacle musical Mazoni & Istanbul Street Ensemble. Els programes "Mans" de Catalunya Ràdio i "Independents" i "Casa Babylon" d'iCat dediquen també especials a la 20a edició de la Fira Mediterrània de cultura popular i músiques del món, que té lloc a Manresa entre els dies 5 i 8 d'octubre. Catalunya Ràdio i iCat són mitjans oficials de la Fira Mediterrània.

iCat

Divendres, dia 6 d'octubre, el programa "Independents" (19.00 a 20.00), amb Josep Martín al capdavant, farà un "Especial Fira Mediterrània" des de Manresa amb entrevistes a alguns dels principals protagonistes de la seva programació. Jaume Pla (Mazoni) presentarà en el programa el seu nou espectacle musical Mazoni & Istanbul Street Ensemble.

La darrera aventura de Mazoni ha estat un viatge a Istanbul per rodar el documental "Navigam: per primer cop". En aquest projecte, Mazoni dialoga musicalment amb una sèrie de músics turcs, triats aleatòriament, per descobrir una nova dimensió de les seves cançons. Coincidint amb l'estrena del documental per televisió, Jaume Pla ha convidat a venir a Catalunya alguns dels músics amb qui va coincidir a Istanbul, per estendre un pont entre dues ribes llunyanes del Mediterrani, preparar junts nova música i bastir un espectacle al voltant d'aquesta trobada.

"ICat en directe" transmetrà l'espectacle en directe demà, divendres 6, a les 21.00.

El programa "Casa Babylon" (divendres, de 22.00 a 23.00), amb Marc Isern i Ruben Sierra, proposarà un viatge per la Mediterrània més ballable, des de Marsella (França) fins a Barcelona (Catalunya), passant per Sicília (Itàlia), Tessalònica (Grècia), Orà (Algèria) i la Garriga (Catalunya). El programa aprofitarà també la Fira Mediterrània de Manresa per fer un repàs pels artistes més "casababylònics" programats fins ara.

 

Catalunya Ràdio

Diumenge, dia 8 d'octubre, "Mans" (13.05 a 14.00) farà el programa especial "La Mediterrània més espectacular" en directe des de Manresa, en què presentarà les propostes més trencadores sobre la creació d'arrel, a partir de quatre eixos: futur, patrimoni, innovació i Mediterrània. 

Quim Rutllant i Ester Plana posaran l'atenció en l'espectacle "Mar de Foc", una gran falla elaborada per més de dos-cents nens i nenes; repassaran la trajectòria de dues dècades del certamen amb David Ibàñez, actual director, i amb antics directors que l'han precedit, i esbrinaran el ressò internacional de la fira amb el testimoni de Michael Atwood Mason, director del Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage.

 

iCat.cat

Facebook.com/iCat

Twitter.com/iCatpuntcat

 

catradio.cat/mans

Facebook.com/manscatradio

Twitter.com/manscatradio

 

Anar al contingut