Junqueras assegura que la declaració sobiranista és una qüestió política sense efectes jurídics

El president d'ERC ho ha declarat al programa "L'oracle".


El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha afirmat que treu importància al fet que el govern espanyol estudiï impugnar la declaració de sobirania aprovada aquesta setmana al Parlament de Catalunya. En declaracions al programa L'oracle, amb Xavier Graset, Junqueras ha assegurat que no es tracta d'una qüestió jurídica sinó política: "El govern espanyol que faci el que cregui que ha de fer. No estem davant d'una qüestió de lleis, estem davant d'una qüestió de democràcia".

A més, el dirigent republicà ha recordat que el dret internacional avala el text aprovat pel Parlament: "La Cort Internacional de Justícia de la Haia ha acumulat jurisprudència repetidament dient que és la democràcia la que ha de determinar els marcs legals".

Davant de les declaracions de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha minimitzat el suport parlamentari que ha rebut la declaració sobiranista, Oriol Junqueras ha declarat: "Aquí, i a tot arreu del món, una majoria de vuitanta-cinc a quaranta-un és una majoria amplíssima i qualificadíssima". El president d'ERC ha insistit en la importància de l'àmplia majoria parlamentària obtinguda a favor del dret a decidir: "A tot arreu del planeta Terra, almenys en els països que són democràtics, no hi ha cap país del món que davant d'una majoria d'aquest tipus, imposi la voluntat de la minoria, és que ja és el súmmum.



catradio.cat/oracle
facebook.com/loraclecatradio
twitter.com/oraclecatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut