Josep Vallverdú reivindica el gènere de la literatura infantil i juvenil a Catalunya Ràdio

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", des de les Borges Blanques, l'escriptor lleidatà s'ha mostrat satisfet que ara la seva obra s'estudiï amb més profunditat.
L'escriptor Josep Vallverdú

L'escriptor Josep Vallverdú (Foto: ACN)

L'escriptor lleidatà Josep Vallverdú, a qui enguany es ret homenatge amb motiu dels seus 90 anys, es mostra satisfet que ara la seva obra s'estudiï amb més profunditat perquè servirà per projectar la creació literària de les terres de Ponent. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Vallverdú ha reivindicat la literatura infantil i juvenil, un gènere en el qual és un clàssic: "El jove, la jove, el nen o la nena ha de fer un esforç per acabar d'entendre el text, no se li ha de donar tot mastegat, hi ha autors que utilitzen un llenguatge massa planer, ha de ser literari, per tant hi ha una educació literària primer, i en segon terme el contingut ha de ser de tal forma que la criatura quan acabi la lectura del llibre se senti una mica més madura, una mica més persona que quan la va començar."

Josep Vallverdú acaba de presentar el seu últim llibre, Però plou poc, un dietari publicat per Pagès Editors on explica el que sent i pensa. L'autor ha comentat que el títol fa referència a la situació que viu el país: "Aquest és un país sempre amb una sabata i una espardenya, la veritat és aquesta. S'ha progressat molt, i quan un alcalde diu: ‘arreglarem els carrers de la vila', els arregla tots menys un. Diu: ‘ara farem això, ara obrirem una botiga on hi haurà de tot', no hi ha de tot, falta alguna cosa. En fi, tot, aleshores sempre hi ha alguna cosa per acabar. Hi plou poc, ja plou i ja es van arreglant les coses, però no s'acaben d'arreglar del tot."

catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio

DOCUMENTS RELACIONATS