Mònica Terribas i Josep Pujol Ferrusola a "El matí"
Mònica Terribas i Josep Pujol Ferrusola a "El matí de Catalunya Ràdio"

Josep Pujol Ferrusola ha trencat el silenci a Catalunya Ràdio sobre els casos judicials que pesen sobre la família de l'expresident

Josep Pujol ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que no pot posar la mà al foc pel seu germà gran, Jordi Pujol Ferrusola, actualment a la presó, i ha deixat clar que qui havia de tenir una actuació moral inqüestionable era -exclusivament- el seu pare.

També ha admès que era conscient que els diners que ell tenia a Andorra podien perjudicar el seu pare. I és per això que va retardar el moment d'acollir-se a l'amnistia fiscal per regularitzar-los.

Josep Pujol Ferrusola ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que no pot posar la mà al foc pel seu germà gran, Jordi Pujol Ferrusola, actualment a la presó, perquè ha assegurat: "No sé, realment, el que ha fet el Jordi. No ho sé. Ell fa els seus negocis, jo he fet el meus, el Pere ha fet els seus, però el cor del seus negocis, jo no el conec. No puc posar la mà al foc sobre si ell hagi pogut cometre delictes, òbviament."

Josep Pujol també ha deixat clar que qui havia de tenir una actuació moral inqüestionable era, exclusivament,  el seu pare i ha afegit: "Perquè  qui és president de la Generalitat és el senyor Pujol. A mi no em poden atribuir les connotacions morals d'ell. Si tenir un parent polític, o ser fill d'un polític ha de significar que la teva carrera professional ha de quedar malmesa, doncs aquí hi hauria d'haver algun tipus de compensació."

El tercer fill del president Pujol ha admès, però, que era conscient que els diners que ell tenia a Andorra podien perjudicar el seu pare. I és per això que, segons ell, va retardar el moment d'acollir-se a l'amnistia fiscal per regularitzar aquests diners.

Josep Pujol també ha dit: "Jo no podia regularitzar això mentre el meu pare era president de la Generalitat. No  ho podia fer. Significava el final de la carrera política del meu pare. Aquestes coses sé que s'han de mirar, no?"

Pujol Ferrusola s'ha adreçat al seu pare dient que "jo demano disculpes si el que jo he fet ha afectat el meu pare, però jo tinc la meva vida i ell té la seva".

Josep Pujol Ferrusola també ha volgut deixar clar que el seu pare, l'expresident Jordi Pujol, mai ha tingut diners a Andorra i que sempre ha viscut d'una forma molt austera. N'ha posat aquests exemples: "Al meu pare, els diners no li han interessat mai. Si es va a casa dels meus pares, es veurà que el llit és el mateix des de fa quaranta anys. Dormen en un llit d'1.30 m, o la taula és la mateixa... jo suposo que si tens tres mil milions, et canvies  el llit o vas a viure a una altra casa. Vull dir que el perfil humà i d'estil de vida, el perfil dels valors que ell defensa, són consistents en el seu estil de vida".

Si voleu escoltar tota l'entrevista amb Josep Pujol Ferrusola, cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa cada dia, de dilluns a divendres, de les 06.00 a les 13.00.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

 

Anar al contingut