Josep Piqué confia que Brussel·les revisarà l'objectiu de dèficit perquè creu que és excessiu

El president de Vueling és partidari que el Prat tingui una gestió individualitzada i que pugui competir, no només amb Barajas, sinó amb tots els aeroports.

El president de Vueling i del Cercle d'Economia, Josep Piqué, considera que Brussel·les és massa exigent amb el dèficit del 4,4 per cent que li reclama a l'estat espanyol. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Piqué ha dit que espera que aquest objectiu es replantegi: "Jo crec que aquí el més important és que s'avali una trajectòria seriosa de reducció del dèficit, de consolidació fiscal, i si això és així no crec que tingui massa sentit entossudir-se amb unes xifres concretes, sobretot quan el punt de partida no és el que ens pensàvem. Ens pensàvem que partiríem d'un 6 per cent, estem per sobre del 8 i baixar al 4,4 aquest any jo crec que és un esforç excessiu".

Sobre l'aeroport del Prat, el president de Vueling opina que hauria de ser tant competitiu com altres grans aeroports europeus: "Crec que el Prat ha de competir amb Barajas, i amb Charles de Gaulle, i amb Fiumicino, i amb Frankfurt, i amb Heathrow. Jo sóc molt partidari de la gestió individualitzada dels aeroports, que competeixin entre si, però tampoc m'entossudiria pensant que ha de competir amb Barajas. No no, ha de competir amb tots els aeroports". Josep Piqué no descarta la possibilitat que determinades companyies com les del Golf Pèrsic "vegin l'aeroport del Prat com una mena de base per poder fer vols intercontinentals sense passar pels seus hubs tradicionals". Piqué ha assenyalat que això és difícil, però ha afegit que hi pot haver companyies que creguin que els pot resultar rendible posar un avió al Prat.

En relació als desequilibris fiscals entre Catalunya i les altres comunitats autònomes, Piqué creu que el govern de Rajoy corregirà aquestes diferències: "Que s'ha de disminuir el nivell de desfasament fiscal entre Catalunya i la resta d'Espanya a mi em sembla d'una evidència absoluta. Això es pot fer a través de millorar el finançament de la Generalitat? Sí, però no només. Es pot fer també parlant també de les inversions de l'Estat, parlant del finançament dels ajuntaments de Catalunya. Les coses s'han d'abordar amb la màxima seriositat i amb el màxim rigor, sempre".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut