Josep-Lluís Carod-Rovira veu irreversible el procés català cap a la independència

L'exvicepresident de la Generalitat i exlíder d'ERC ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, on també ha demanat menys contradiccions entre els líders independentistes

Josep-Lluís Carod-Rovira ha dit que  veu claríssim el procés cap a una república catalana, però ha advertit que els dirigents polítics estan confonent la gent amb declaracions a vegades contradictòries.

L'exlíder republicà ha destacat: "Un president que diu que  un referèndum unilateral d'independència potser sí, un expresident que diu que potser no, un altre que diu referèndum abans d'unes eleccions constituents, un altre que diu que constituents abans que el referèndum... És igual, que sigui quan sigui però, sobretot, que es posin d'acord perquè sapiguem exactament i clarament nosaltres cap on anem."

Carod creu que l'independentisme l'alimenta sobretot la falta d'un discurs seductor per part espanyola, però també exemples en la vida quotidiana dels ciutadans.

L'exvicepresident de la Generalitat n'ha posat un exemple:  "Si a mi em preguntessin ara mateix 'per què vostè ara vol la independència?', doncs ara, en aquests moments, quan són les nou del matí, diria que fonamentalment per no viatjar amb Renfe. Amb aquest motiu ja en tinc més que suficient. Perquè el tren que he agafat avui per venir aquí i ser puntual a aquesta hora ni l'hi explico.... Ahir el vaig agafar per comparar a veure què i va arribar amb 45 minuts de retard."

Josep-Lluís Carod-Rovira ha presentat també el seu llibre "Història del protestantisme als Països Catalans".

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Josep-Lluís Carod-Rovira, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut