José Bono defensa la revisió del model autonòmic

El president del Congrés creu que demanar ara la independència és anacrònic, antic i insolidari.

El president del Congrés dels Diputats, José Bono, s'ha mostrat partidari de revisar el sistema autonòmic. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Bono ha explicat que el model que es va aprovar després del franquisme es va fer per acontentar els militars i que ara cal adequar-lo als temps actuals. El president de la cambra baixa ha dit que ara s'ha demostrat que aquell model autonòmic no era una poció màgica: "I allò que en principi semblava que era la fórmula de Fierabrás doncs té les seves servituds. I jo crec que s'haurien de revisar aquestes servituds perquè no és el mateix, des d'aquest punt de vista, una posició i una altra". José Bono ha afegit que no es tracta de fer tabula rasa i d'eliminar autonomies, sinó que "es tracta de mirar amb sentit comú, inclús diria amb sentit patriòtic".

El dirigent del PSOE també ha assenyalat durant l'entrevista que no concep una Espanya sense Catalunya: "Hi ha un grup com ha estat el grup d'Esquerra Republicana que no ha dubtat a dir que ells volen una Catalunya separada d'Espanya i un país independent. La qual cosa a mi em sembla extremadament anacrònic, molt antic. I, per altra part, com a socialista, molt insolidari."

Sobre la prohibició dels toros a Catalunya, José Bono s'hi ha expressat totalment en contra: "Em sembla que la llibertat hauria d'estar per sobre i mentre hi hagi persones per omplir la plaça, i sembla que n'hi ha, doncs prohibir no crec que sigui el més liberal o el més encertat que es pugui fer". El polític socialista diu que accepta la prohibició amb resignació.

José Bono continuarà sent president del Congrés dels Diputats fins al 13 de desembre, que és quan està previst que es constitueixin les cambres parlamentàries sorgides de les eleccions generals del 20-N. Bono ha dit que, a partir de llavors, es pensa dedicar a la seva feina d'advocat, tot i que ha indicat que no deixarà la política i que mantindrà el carnet del PSOE.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut