Jornada de donació de sang a TV3 i Catalunya Ràdio oberta a espectadors i oients

Demà, dimecres 14 de juny, és el Dia Mundial del Donant de Sang i TV3 i Catalunya Ràdio s'han afegit a aquesta celebració amb una jornada de donació de sang, en què es convida els espectadors i els oients a participar-hi al costat dels treballadors. A més, els que ho facin a TV3 tindran la possibilitat de fer una visita guiada a les instal·lacions de la televisió.

Entre les 9.00 i les 20.00, al vestíbul del plató 1 de TV3, es disposarà de nou lliteres per acollir les donacions de treballadors i visitants. Les visites a les instal·lacions es faran a les 10.30, 12.00, 16.00, 17.30 i 19.00 i podran assistir-hi les persones que s'hagin inscrit per fer la donació a la web del Banc de Sang i Teixits.
 
A Catalunya Ràdio, la jornada de donació de sang també es farà entre les 9.00 i les 20.00. Oients i treballadors podran donar-ne a l'autobús del Banc de Sang que hi haurà al davant de l'accés principal de l'emissora, com s'ha fet en les edicions anteriors.

Per què cal donar sang?

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l'única via per obtenir tota la sang necessària per atendre tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang.

Tot i que generalment a Catalunya hi ha prou sang, en certes èpoques de l'any, com per exemple l'estiu, s'han de fer molts esforços per aconseguir les donacions necessàries. A més, al banc de sang hi ha d'haver reserves per si hi ha una gran emergència. La situació òptima és tenir sang per a 7-9 dies de consum, i això no sempre s'aconsegueix.

Per poder donar sang només cal pesar 50 quilos o més i ser major d'edat. Els homes poden donar-ne quatre cops l'any i les dones, tres, i se'n pot donar fins als 65 anys. Els que ja són donants habituals, poden fer-ho fins als 70.

ccma.cat

tv3.cat

catradio.cat

Anar al contingut