Jordi Turull assegura que Catalunya ha d'aprofitar el fracàs que suposa per la política espanyola la repetició de les eleccions generals per falta d'acords polítics

El líder convergent sosté al programa "L'oracle" que la situació política que s'ha donat a Madrid no té precedents a Europa

El secretari general de Convergència ha dit a "L'oracle", amb Xavi Freixes, que després de la falta d'acords polítics a l'estat espanyol, cal que els partits catalans que aposten per l'independentisme es plantegin un cop d'efecte i anar junts a les eleccions.

Segons Turull: "Del que sí que hem parlar, perquè és el que ens mou, és de com  nosaltres, des de l'independentisme català podem aprofitar aquest fracàs. I és un fracàs perquè tots aquells que no volien que Rajoy continués al capdavant del govern, hi havia alternativa perquè això fos així. I tots aquells que volien que Rajoy seguís al capdavant hi havia alternativa per poder-ho fer. Quin és el fracàs? Que havent-hi totes les alternatives possibles, com que cada un ha mirat tant per ell i que no ha servit pels altres, doncs no s'ha produït aquest govern."

Ara bé, Turull entén que ara Esquerra vulgui engegar una consulta interna sobre la confluència de Convergència i Esquerra.

Jordi Turull també ha recordat que mai a Europa s'ha donat una situació com aquesta on els partits no han aconseguit arribar a cap pacte per formar govern.

El secretari general de CDC ha destacat: "Això ho hem d'aprofitar o no ho hem d'aprofitar? Jo crec, claríssimament, que això s'ha de poder aprofitar. Això no ha passat enlloc d'Europa, el fet que hagin estat incapaços de crear i compondre un govern a partir d'uns resultats, per difícils que fossin. En un país es van esperar 500 dies que hi hagués govern, però hi va haver un acord. Altres llocs han fet la gran coalició, a d'altres han nomenat un primer ministre i al cap de dos mesos l'han canviat, però això no té precedents."

Per això, Turull creu que Espanya ha donat una molt mala imatge internacional.

Si voleu escoltar sencera l'entrevista amb Jordi Turull, cal que aneu aquí:

"L'oracle" s'emet de dilluns a divendres, de tres a quatre de la tarda.

 

Catradio.cat/oracle

Twitter.com/oraclecatradio

Facebook.com/loraclecatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut