Jordi Prat assegura que a finals d'any tots els trens de rodalies tindran megafonia centralitzada

El delegat de Foment per a les actuacions ferroviàries a l'àmbit metropolità ha assegurat, a "El matí de Catalunya Ràdio", que la informació sobre incidències millorarà a finals d'any, amb la incorporació de megafonia centralitzada a tots els trens.
La xarxa ferroviària catalana "no va tan satisfactòriament com voldríem" i "tenim algunes mancances" de tipus informatiu, ha admès Prat, que també ha demanat "disculpes als afectats". Per solucionar el problema d'atenció als clients, ha avançat que "a finals d'aquest any tindrem el 100% dels trens de rodalies amb megafonia automatitzada centralitzada", de manera que es podrà anunciar als passatgers de tots els combois quin problema hi ha a la xarxa. A més, ha afegit, que de cara al 2008 es dotaran totes les estacions de megafonia i s'incorporarà el servei de teleindicadors a unes 30.
El delegat de Foment per la coordinació de les actuacions ferroviàries a l'àmbit metropolità ha culpat la situació actual de rodalies a la falta d'inversió en els últims 8 anys i també a l'arribada del TGV a l'estació de Sants. Però tot i això, ha defensat el servei que es dóna. "Estem en uns nivells de puntualitat de l'ordre del 92%. Diem que estem portant més de 400.000 viatgers cada dia. És un transport de masses en què qualsevol incidència té repercussió sobre moltíssima gent, és el mateix cas que el metro o que Ferrocarrils de la Generalitat", ha argumentat en aquest punt.