Joaquim Nadal diu que el PSC ha d'acabar amb la dicotomia catalanisme-espanyolisme

El conseller i cap de llista del PSC per Girona admet que els socialistes catalans han rebut un correctiu sever a les eleccions i que s'ha d'obrir un període de reflexió i canvi.

El conseller en funcions de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha afirmat que, després de l'ensopegada electoral del PSC, és el moment d'acabar amb la dualitat del catalanisme i l'espanyolisme dins del partit. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Nadal ha advertit: "Si personalitzem i mantenim la dicotomia oberta això acabarà sent la pedra a la sabata del Partit dels Socialistes de Catalunya. Per tant jo crec que l'accent recaurà en tots junts sense poder prescindir de cap i tenint molt clar que Catalunya és una prioritat del PSC".

El cap de llista del PSC per Girona reconeix que els resultats del partit en els comicis, passant de 37 a 28 escons, representen: "Un correctiu molt sever. Naturalment prenem el missatge. S'acosten temps de canvis. Hem de reaccionar davant el que ens diuen els electors i els ciutadans. I nosaltres hem d'obrir un període de reflexió i de canvi", anunciat ahir pel candidat del PSC i president de la Generalitat en funcions, José Montilla.

Nadal ha assenyalat que Montilla serà el president del grup parlamentari socialista i cap de l'oposició: "Sens dubte. S'ha de constituir el Parlament, s'han de votar les comissions, s'ha d'estructurar tot el Parlament. Aquest és un procés lent que tots coneixem i llavors serà el moment de parlar de totes aquestes coses". Segons el conseller, Montilla "se sent molt tranquil amb ell mateix per la tasca feta, per la forma i la dignitat com ha assumit la presidència de la Generalitat i, evidentment, ara en la seva responsabilitat de primer secretari del PSC sap que té la primera i principal responsabilitat de conduir el procés de renovació i de canvi que ha anunciat".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut