Joaquim Arenas, pare de la immersió lingüística, a "(S)avis"

Aquesta setmana a "(S)avis", Josep Puigbó conversa amb el mestre, pedagog, escriptor i activista cultural Joaquim Arenas, un savi que ha dedicat la vida a defensar i promoure la llengua catalana. Divendres a les 22.15, al 33, i diumenge a les 00.25, a TV3.

Aquest divendres, a "(S)avis", Josep Puigbó entrevista Joaquim Arenas, considerat un dels pares de la immersió lingüística. Arenas és un home d'acció i d'idees, que l'han portat, fins i tot, a treballar per demostrar la possible catalanitat de Cristòfor Colom. Promotor de l'escola catalana, creu que caldria repensar el paper dels diversos actors de la comunitat educativa i fer possible que la formació dels professors sigui la garantia de qualitat del model educatiu.

 

En l'entrevista de Josep Puigbó, Arenas fa balanç dels resultats que s'han aconseguit després de més de 30 anys d'immersió lingüística i també fa autocrítica, perquè aquest model no ha aconseguit que l'ús del català hagi augmentat tant com ho ha fet el seu coneixement. Es mostra contrari a la cooficialitat del català i el castellà, perquè creu que condemna el català a desaparèixer.

 

tv3.cat/savis

facebook.com/savis33

twitter.com/savis_33

Anar al contingut