Els millors discos del 2016
Els millors discos del 2016

Joana Serrat i David Bowie firmen els millors discos del 2016, segons els oients d'iCat.cat

iCat.cat ha convocat, un any més, els oients per elegir els millors discos del 2016 en aquestes dues categories: millor disc català i millor disc internacional

"Cross the verge", el tercer disc de la cantautora vigatana, ha acabat per superar el "Jo competeixo" de Manel, que durant els últims dies ha estat el seu competidor més directe.  Amb aquest treball, Serrat ha aconseguit també projecció internacional gràcies al prestigiós segell londinenc Loose Music, que l'ha llicenciat per a la resta d'Europa. Els discos d'El Petit de Cal Eril ("La força"), Love of Lesbian ("El poeta Halley") i Da Souza ("Gran salt endavant") es troben entre els més votats de l'escena local.

L'escena internacional té, per als oients d'iCat, dos guanyadors clars que s'han diferenciat per pocs vots. En primera posició, el "Blackstar" de David Bowie, que es publicava només tres dies abans de la mort del músic amb lletra premonitòria: "Mira amunt, sóc al cel", cantava a "Lazarus", un dels talls del 25è treball d'estudi del britànic.

"You want it darker", del també desaparegut Leonard Cohen, ha estat el segon disc més votat de la llista estrangera. El cantant i compositor canadenc ens deixava a principis de novembre després d'una casual (o no) manifestació a la premsa on es declarava preparat per marxar.

I tres discos més fins a completar el top 5 internacional: "22, A milion", de Bon Iver; "A moon shaped pool", de Radiohead", i "The colour in anything", de James Blake, entre els 15 proposats de sortida.

El programa d'iCat Independents (19-20h) que presenta Josep Martín, entrevistarà la guanyadora del millor disc català de l'any, Joana Serrat, i donarà a conèixer els 10 guanyadors d'una subscripció de 3 mesos a la plataforma de cine i sèries Filmin.

El millor disc català del 2016

1 Joana Serrat - Cross the verge

2 Manel - Jo competeixo

3 El Petit de Cal Eril - La força

4 Love of Lesbian - El poeta Halley

5 Da Souza - Gran salt endavant

El millor disc internacional del 2016

1 David Bowie – Blackstar

2 Leonard Cohen - You want it darker

3 Bon Iver - 22, A milions

4 Radiohead - A moon shaped pool

5 James Blake - The colour in anything

Edicions anteriors de millors disc de l'any d'iCat.cat:

Guanyadors anteriors:

2015

Joan Miquel Oliver (Pegasus)

Blur  (The magic whip)

 

2014

La Banda Municipal Del Polo Norte (Calor)

Damon Albarn (Everyday robots)

 

2013

Miquel Serra (Roses místiques)

Daft Punk (Random Access Memories)

 

2012

Joan Dausà (Jo mai mai)

The XX  (Coexist)

 

 

iCat.cat

Facebook.com/iCat

Twitter.com/iCatpuntcat

 

Anar al contingut