Joana Ortega es proposa assolir les competències de l'Estatut aprovat el 30 de setembre

La nova vicepresidenta del govern català diu al programa "El matí de Catalunya Ràdio" anuncia també que vol fer una llei electoral consensuada i afirma que el govern s'ha de desmarcar de les consultes independentistes.

La vicepresidenta del govern i consellera de Governació, Joana Ortega, aposta per potenciar les relacions bilaterals amb l'estat sobretot per fer complir l'Estatut. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, Ortega ha assegurat que "tenim molt clar que no renunciem en cap cas a assolir l'horitzó competencial marcat pel Parlament en l'Estatut aprovat el 30 de setembre i després que aquí hi ha una feina important exigint el compliment estricte de les inversions que l'estat necessita, potenciant al màxim la comissió bilateral, etc."
La nova vicepresidenta ha respost també les crítiques que ha rebut d'altres partits per haver assumit aquest càrrec després d'haver criticat la creació d'aquest departament quan era a l'oposició. Per Joana Ortega, ara "hi ha una llei que és la que atorga les funcions de la Vicepresidència i, per tant, la que ho regula, i jo crec que en aquest sentit, nosaltres el que fem és complir la llei de govern i aquesta figura hi és".
Joana Ortega, que també és consellera de Governació, s'ha fixat com a prioritat elaborar una llei electoral catalana amb el consens de tots els partits i ha desmarcat el nou executiu de les iniciatives socials que promouen les consultes populars per la independència. "Aquestes consultes surten de la iniciativa social i particular, jo crec que des del govern no s'han d'impulsar en absolut. I després, deixi'm que li digui una cosa: aquest govern té una clara prioritat; i la clara prioritat d'aquest govern és fer front en aquesta crisi econòmica i posar tots aquells elements que facin aixecar el país."
Anar al contingut