Joan Tardà creu que ERC no hauria d'anar a l'entrevista amb el rei Joan Carles

El diputat independentista no és partidari de que ERC es reuneixi amb el monarca com ho faran la resta dels portaveus parlamentaris amb motiu del començament de la legislatura.

El diputat electe d'ERC, Joan Tardà, s'ha mostrat partidari de no visitar el rei Joan Carles I, tal com fan els portaveus de les diferents candidatures atenent el protocol establert en els inicis de cada legislatura. Tot i la seva posició, Joan Tardà ha explicat en una entrevista al programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, que Esquerra encara no ho ha decidit: "No tenim decidit encara si hi anirem (...) Jo sempre he cregut que no s'hi hauria d'anar. Em sembla que és una manera de legitimar una institució corrupta, però en tot cas hi ha tants arguments potents a favor d'anar-hi i cantar-los les quaranta com de no anar-hi, de manera que el partit decidirà."

Segons Joan Tardà, la institució de la corona no és democràtica en si mateixa ja que, en el cas espanyol, "és l'únic estat coronat a Europa que té un absolut blindatge de la fiscalització parlamentària de la Casa Reial".

El diputat independentista ha explicat també que ERC no descarta formar grup parlamentari amb Amaiur i Geroa Bai.

catradio.cat/oracle
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut