Joan Ridao confirma que ERC sotmetrà a l'opinió de les bases la seva posició davant el finançament

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha explicat al programa "El matí de Catalunya Ràdio" que el partit sotmetrà a l'opinió de la militància la seva postura davant el futur model de finançament. Ara estudia quin mecanisme de participació aplicarà

La direcció d'Esquerra consultarà a la militància quina posició ha de prendre el partit en relació amb el futur model de finançament. La decisió respon a una petició del sector crític liderat pel diputat Uriel Bertran, que havia reclamat la convocatòria d'un referèndum intern. Ho ha confirmat en declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio" el secretari general d'Esquerra, Joan Ridao. Segons ha comentat, "instrumentarem en el seu moment, i ho farà la direcció del partit, quins són els mecanismes per tenir en compte l'opinió de la militància; dit això, és evident que en aquests moments no seria oportuna una consulta immediata perquè estem negociant".
La direcció d'Esquerra estudia diferents mecanismes de participació de la militància, com ara l'enquesta, la consulta via referèndum o a través d'internet. Ridao explica que seran fórmules de participació "no només per definir el futur posicionament que Esquerra hagi d'adoptar en relació amb el finançament, sinó en relació amb altres qüestions de particular transcendència política".
El secretari general d'Esquerra ha assegurat que gestionaran els resultats de la consulta amb responsabilitat. Segons ha dit, "el problema no és la determinació o el criteri que expressi la militància, sinó com gestiona o com administra aquesta postura la direcció del partit; jo estic convençut que l'opinió que expressi la militància serà ben gestionada, ho farem bé i responsablement".
Anar al contingut