Joan Puigcercós remarca la importància com a gest simbòlic de la consulta d'Arenys de Munt

El líder d'ERC diu al programa El matí de Catalunya Ràdio que la nova Oficina Antifrau hauria d'actuar en el cas Millet
Joan Puigcercós

Joan Puigcercós

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha remarcat el valor de la consulta d'Arenys de Munt com a gest simbòlic. En unes declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio amb Manel Fuentes, Puigcercós ha valorat "més que positivament" aquesta iniciativa, des d'un punt de vista democràtic "per una raó, perquè no ens en hem adonat, possiblement, de la profunditat que té aquest acte democràtic, perquè aquest és un país que, si mirem enrere i mirem les generacions enrere, aquest és un país que ha construït la democràcia i les seves institucions catalanes sota la por". D'aquesta manera, el líder d'ERC contestava unes declaracions d'ahir a Euskadi de Josep Lluís Carod-Rovira dient que tot el que envolta aquesta consulta s'ha exagerat una mica perquè ni la independència de Catalunya ni la unitat d'Espanya es decidien a Arenys de Munt.
Sobre la causa contra l'expresident de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música, Fèlix Millet, Joan Puigcercós ha fet una crida a l'Oficina Antifrau, que depèn del Govern, a actuar en el cas Millet. El president d'Esquerra Republicana de Catalunya ha alertat que el volum dels diners que es van desviar, i el fet que ni les administracions ni les organitzacions privades presents al consorci s'adonessin de res, ha de portar a la reflexió i també a la reclamació de responsabilitats. "El que sí que algú ha de mirar és des de la Sindicatura de Comptes o, espero ja, de l'Oficina Antifrau, que està començant a funcionar i que controla, doncs, les relacions entre l'administració i la societat, les empreses i la societat civil, doncs que l'Oficina Antifrau ha d'arribar de ple en aquest terreny", ha declarat.
Responent a preguntes de Manel Fuentes, Joan Puigcercós ha reconegut que el president del F.C. Barcelona, Joan Laporta, té un gran valor i que a tothom li agradaria comptar amb ell en política. El líder d'ERC també ha assegurat, però, que si Laporta tria qualsevol altra opció a l'hora de plantejar-se entrar en la política, se n'alegrarà igual pel que suposa, diu, de normalització de l'independentisme: "Jo crec que és una persona de vàlua, ho ha demostrat en la seva gestió al capdavant del Barça; és valent i crec que va fer un gran favor a l'independentisme quan va anar a la manifestació, perquè gent com ell el que fa és normalitzar el catalanisme".

DOCUMENTS RELACIONATS