Joan Laporta anuncia a Catalunya Ràdio que hi haurà reunions setmanals per controlar el vestidor

El President del Barça diu a "El matí de Catalunya Ràdio" que no es repetirà lo d'aquesta temporada perquè una comissió esportiva analitzarà cada setmana la situació del vestidor blaugrana. Laporta diu també que Rossell té intenció de fer mal.

El president del F.C. Barcelona, Joan Laporta, ha afirmat en una entrevista a “El matí de Catalunya Ràdio” que cada setmana hi haurà una reunió d’una comissió esportiva per vigilar la situació de l’equip.
Laporta ha insistit en la necessitat d’aplicar un codi intern de disciplina. “Afortunadament, tenim un club ben governat i ben gestionat. La situació està ben controlada. Les situacions que es van donar en el terreny esportiu la temporada passada s’han de corregir.” En aquest sentit, ha dit que hi haurà un control del primer equip més estricte. “Es crearà una comissió esportiva on hi haurà els serveis tècnics i també representants de la plantilla i de la directiva per fer un seguiment puntual, setmanal, progressiu, de com va tot el que fa referència al vestidor.”
El president barcelonista ha detallat que es tracta de fer un seguiment de “la preparació física, per saber si està prou integrada als serveis mèdics; si la intensitat dels entrenaments és l’adequada per la forma física dels jugadors; com va el desenvolupament esportiu de la temporada i aplicar uns mecanismes per poder actuar davant situacions com les que s’han anat enquistant durant la temporada passada”.
Respecte a les crítiques de l’exvicepresident Sandro Rosell a la gestió de Laporta –recordem que va dir que “la junta directiva ha actuat amb deixadesa de funcions” –, el president blaugrana ha dit que ha arribat un moment que ja no li dolen aquestes acusacions perquè hi veu la intenció de “fer mal”.
Davant la possibilitat que Rosell es vulgui presentar com a candidat a la presidència del Barça, Laporta ha dit que “això és respectable, però no és la via” a través d’aquestes declaracions públiques. “És un posicionament confús. No podem dir les coses de forma poc clara. Va dir que vendria com a directiu, però no com a amic... Aquests desdoblaments de personalitat pertanyen al passat.” “Entenc que la gent em critiqui –ha indicat Laporta–, el que més em molesta és quan veus mala fe en l’aspecte personal.”
El president blaugrana ha evitat parlar dels títols que pot aconseguir l’equip, després de dir la campanya passada que el Barça aspirava a guanyar set títols. S’ha limitat a prometre “treball, esforç i il•lusió”. Laporta ha reconegut que “s’ha renovat en part un cicle; ja no és la referència a l’any passat. Hi ha hagut incorporacions i ara l’equip ha de demostrar que té una gran qualitat i que pot donar èxits”.
Laporta ha qualificat d’“operació excel•lent del Barça” el fitxatge d’Henry, tenint en compte les quantitats que estan pagant alguns clubs per altres jugadors.
Sobre el més que probable futur de Saviola al Reial Madrid, el màxim responsable de l’entitat blaugrana ha dit que el jugador argentí hauria “d’estar molt i molt agraït al Barça perquè els anys que ha estat aquí la gent i el club l’han tractat de forma més que extraordinària. Aquesta decisió –de fitxar pel Madrid– és respectable, però que tothom faci la lectura que hagi de fer. Com a professional, no li haig de recriminar res, però sí que és cert que el seu rendiment esportiu en forma de títols ha estat nul. Això és una evidència. Ha d’estar molt agraït al Barça, i, si no és així, que s’ho faci mirar”.
Pel que fa a la secció de bàsquet, Laporta ha dit: “Navarro ha estat 15 anys al club i hem conciliat els interessos d’ell i de l’entitat. No impedirem que Navarro pugui iniciar negociacions per anar a l’NBA, però sense renunciar al pagament de la clàusula. Per nosaltres, és un orgull que un jugador del Barça segueixi les passes de Pau Gasol.”
I respecte a la renúncia a continuar col•laborant amb l’UB Barça, l’equip femení de bàsquet que ha desaparegut per aquest motiu, Laporta ha dit que “el Barça ha fet molt més del que li pertocava en aquesta qüestió”. “Vam fer una despesa extraordinària en aquest club, que no administra el Barça, sinó una associació a qui se li desconeix el representant legal, perquè s’ha anat produint una situació de deteriorament en la gestió d’aquest club. Hem fet en total una despesa de 725.000 euros. Ho lamentem per les jugadores, però això s’hauria de reestructurar i qui ho ha de liderar són les institucions públiques si volen solucionar-ho. Nosaltres no podem quedar-nos un club que no sabem com ha estat gestionat i que sospitem que està en una situació delicada.”

Anar al contingut