Joan Herrera veu inviable una coalició d'esquerres catalanista al Congrés

El líder d'Iniciativa ha explicat que les diferències en els programes dels partits, especialment en el vessant social, farien inviable aquest projecte que defensa Carod Rovira.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, considera que no és factible la proposta de Josep-Lluís Carod-Rovira de dissenyar una aliança de centreesquerra catalanista al Congrés dels Diputats. Durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, Herrera ha explicat que les diferències en els programes dels partits farien inviable aquest projecte: "A les eleccions al Congrés estem discutint del debat sobre el país però també estem discutint sobre moltes retallades [socials]".

El líder d'Iniciativa ha remarcat que "no tots els diputats catalanistes i d'esquerres estan votant el mateix en l'escenari de retallades que s'està produint a Madrid". En aquest sentit, Herrera ha dit que "els 25 diputats del PSC se sumen als 10 diputats de CiU amb retallades com per exemple la congelació de les pensions".

Joan Herrera ha elogiat la feina conjunta del PSC, Iniciativa i Esquerra Republicana al Senat, "el lloc on es fa el debat territorial", però ha criticat veladament la proposta perquè la considera oportunista: "El que no es pot fer és haver renegat de l'experiència de govern i ara, de cop i volta, dir que hem d'anar junts al Congrés". El secretari general d'ICV ha assenyalat: "Jo prefereixo no parlar d'una gran coalició però sí saber com a mínim quines són les línies vermelles en temes nacionals que el PSC, Iniciativa, Esquerra i CiU, segur que no passarem".

catradio.cat/oracle
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut