Joan Herrera lamenta que el Govern "de vegades gira cap a la dreta"

Herrera es mostra molest amb els socis de Govern per les filtracions en les negociacions sobre la reforma de l'impost de successions

El secretari general d'Iniciativa per Catalunya - Verds, Joan Herrera, ha reivindicat en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio la necessitat que el Govern d'esquerres faci, en tots els casos, polítiques d'esquerres. A la pregunta concreta de Manel Fuentes sobre si "vostè està en un govern d'esquerres que no fa polítiques d'esquerres?", Herrera ha manifestat: "No, jo estic en un Govern d'esquerres que fa polítiques d'esquerres, però de vegades gira cap a la dreta".
En relació amb reforma de l'impost de successions, Joan Herrera s'ha mostrat molest amb els socis de Govern per les filtracions que hi ha hagut en les negociacions. Segons ha explicat el líder d'ICV, "divendres passat teníem una proposta sobre l'impost de successions, que és aquesta que s'ha fet pública, i vam demanar confidencialitat, i així ho vam pactar-ho, i ens ho vam trobar als diaris l'endemà. No és raonable, és cert, igual que jo crec que no és raonable aquesta proposta". A la pregunta sobre si "ha sigut deslleial el seu soci de Govern amb vostè?", Herrera ha declarat: "Home, jo crec que no és el més raonable, trobar-t'ho al diari quan estàs treballant".
En relació amb la futura sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, Herrera considera que el Tribunal està molt polititzat i ha lamentat que, després d'un retard de tres anys, no tingui autoritat per dictar sentència. "La nostra tesi és que el Constitucional està tocat, i com que està molt tocat, i com que està bloquejat, i com que hi ha hagut recusacions, i com que està profundament polititzat, el que ens cal és que el Govern digui prou, però el govern Zapatero també, i que el Govern el que faci sigui renovar els seus membres".

Anar al contingut