Joan Herrera creu que les forces pro consulta han de mantenir el pols fins al 9-N

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', amb Mònica Terribas, Herrera ha reclamat que el govern central es mogui.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, el líder d'Iniciativa, Joan Herrera, ha assegurat que creu que mantenir fins al final el pols per la consulta del 9-N és l'única manera que el govern espanyol acabi movent fitxa. Herrera ha deixat clar que els governs britànic i espanyol no tenen el mateix concepte sobre democràcia i que Rajoy està instal·lat en l'immobilisme perquè en treu un rèdit electoral.
 
Però, tot i això, el líder ecosocialista ha manifestat que confia que la situació actual només canviarà si les formacions pro consulta es mantenen unides i fermes en la voluntat que el poble voti el 9 de novembre. Per Herrera, "la consulta no és només una expressió democràtica. La consulta és el que permet moure allò que no s'havia mogut fins ara. Ho hem vist a Escòcia. A Escòcia hem vist com el govern britànic mai hagués pensat que acabaria fent la proposta que ha fet i ha estat perquè hi havia consulta, o en aquest cas referèndum, però el cas és que l'ha fet. És veritat que no sé si Catalunya és Escòcia, el que està clar és que el govern espanyol no és el govern britànic. Això ho tenim claríssim".
 
Herrera és un dels líders convocats a la cimera de demà pel president Mas per articular una resposta unitària a la suspensió provisional de la consulta. D'aquesta trobada, Herrera espera que el govern l'informi fins a quin punt es pot desenvolupar la llei de consultes, si el Constitucional no aixeca la suspensió. 
 
 
Si voleu escoltar l'entrevista sencera, podeu anar aquí:
 
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradi
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut