Joan Delort nega que l'islamisme radical creixi a Catalunya i diu que el país està preparat

Per contra, l'analista del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya, Jofre Montoto, creu que el perill jihadista va en augment i ho demostren les detencions dels darrers 8 o 9 anys.

El secretari de Seguretat de la Generalitat, Joan Delort, sosté que Catalunya està més ben preparada per afrontar una hipotètica amenaça terrorista internacional que fa una dècada, tot i que nega categòricament que hi hagi un augment de l'islamisme radical que posi en perill la seguretat. Ho ha afirmat en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Xavier Vilà: "No estem en aquests moments, ni aquí ni a França, al si d'una alarma objectiva de caràcter antiterrorista provinent del terrorisme internacional d'arrel islàmica radical, no hi estem". Delort també ha negat que Espanya hagi hagut de demanar ajuda internacional extra per reforçar la seva seguretat.

Aquesta opinió contrasta amb la de l'analista del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya, Jofre Montoto, que sí que creu que està augmentant el perill: "Hi ha diferents informes i, a més, bé, tenim notícies d'aquest mateix any, no? el que està passant a Lleida, el que va passar a Reus, això a part de la quantitat de gent acusada de jihadisme que s'ha detingut a Catalunya en els darrers 8 o 9 anys".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut