Joan Carles Gallego justifica el saqueig de supermercats per part del Sindicat Andalús de Treballado

El secretari general de CCOO de Catalunya ho veu com una acció "lògica" per la justícia social i adverteix que "o hi ha justícia social o la gent haurà d'instaurar la llei".

El secretari general de Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya, Joan Carles Gallego, diu que entén el que ha fet el Sindicat Andalús de Treballadors, el saqueig a dos supermercats d'Andalusia per donar-ho al banc dels aliments. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio d'estiu, amb Francesc Soler, Gallego ha criticat el fet que les polítiques del govern hagin obert una fractura social.

"Jo comparteixo i respecto les estratègies de totes les organitzacions que tinguin com a objectiu la justícia social i entenc que en aquest cas estem parlant de justícia social", ha dit en relació amb els fets d'Andalusia. I ha afegit: "El que no m'agrada a mi és que la resposta en aquest acte sigui el que està fent el ministeri, que és molt similar a les respostes que a vegades fa el senyor Felip Puig davant de determinades protestes ciutadanes [...], detenint sindicalistes i tal".
Per Joan Carles Gallego, "quan el senyor Fernández Díaz respon a aquestes accions detenint el senyor Sánchez Gordillo, estem perdent de vista els objectius de la democràcia, que és servir els interessos de la majoria de la gent, i no una minoria". Finalment, ha advertit que el poble podria fer justícia pel seu compte: "Si els governs miren cap a un altre cantó, la gent amb bona lògica s'ha d'organitzar i s'ha de muntar la vida, i això és el que ha d'entendre i això és el que nosaltres li estem explicant al govern. Ens podem trobar, al mes de setembre, amb greus problemes de fractura social. El govern ha d'entendre que davant de la fractura social, o hi ha justícia social, o la gent haurà d'instaurar la llei."

Gallego també reclama al govern central que renovi l'ajuda de 400 euros als aturats que es quedaran sense prestació, que s'acaba el 15 d'agost. I ha assegurat que, si el govern no ho fa, els sindicats plantejaran el referèndum sobre les últimes mesures de Rajoy a finals d'octubre.

catradio.cat/mati
Anar al contingut