"Jo també vull sexe!" al Festival Inclús

"Jo també vull sexe!", de TV3, al Festival Inclús

El documental "Jo també vull sexe!", produït per TV3 i dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis, ha estat seleccionat per participar en la Selecció Oficial, dins de la categoria de Llargmetratge Documental, d'Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona. La cinta s'acosta a testimonis de persones amb discapacitat que reclamen poder viure amb plenitud els seus drets sexuals

Aquesta producció es va estrenar el novembre del 2016 al programa "Sense ficció" de TV3, amb 402.000 espectadors i una quota de 13,6%, fet que la va situar en el rànquing dels programes més vistos d'aquell més

El festival, que se celebra al CaixaForum de Barcelona des d'aquest dimarts 28 de novembre, s'acabarà el diumenge 3 de desembre amb la gala de cloenda i el lliurament de premis coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

"Jo també vull sexe!", produïda per TV3, es podrà veure a la cinquena edició del Festival Inclús demà, divendres 1 de desembre, a les 22.00, al CaixaForum de Barcelona, on hi serà un dels directors, Ricard Belis. La producció se centra en els pioners a Catalunya de "sex assistents", i en la possibilitat que persones amb discapacitat física o intel·lectual puguin viure el sexe amb plenitud. 

El Festival Inclús aposta per donar visibilitat al col·lectiu de persones amb discapacitat, tant física com mental, a través d'una selecció de pel·lícules de documental, ficció i curtmetratges, i també amb diversos tallers, per plasmar la realitat d'aquestes persones. Totes les pel·lícules que hi participen han estat subtitulades per a persones amb problemes d'audició, audiodescrites per a deficients visuals, i també compten amb la presència d'intèrprets de llengua de signes.

"Jo també vull sexe"

El documental de Montse Armengou i Ricard Belis s'apropa a persones que, per algun tipus de discapacitat funcional o intel·lectual, tenen dificultats per poder viure el sexe. Entre aquests testimonis hi ha famílies que s'han vist amb el dilema d'haver de masturbar els fills, o persones amb discapacitat que han descobert el sexe gràcies a l'assistència sexual. El llargmetratge recull l'experiència de cuidadors que han adaptat el seus serveis per convertir-se en assistents sexuals per facilitar l'accés al sexe a les persones amb dificultats, bé ajudant l'afectat perquè obtingui el seu propi plaer, o acompanyant parelles amb dificultats motores.

Davant dels que s'escandalitzen amb aquestes iniciatives i les consideren amorals, els afectats reclamen poder viure el seus drets sexuals. Per a moltes persones, l'assistent sexual, una figura que ara comença a introduir-se a Catalunya i que en altres països ja fa anys que existeix, serà l'única manera de no morir sense haver tingut mai una experiència sexual, ni tan sols d'autosatisfacció, perquè la discapacitat els impedeix, fins i tot, l'accés als racons més íntims del seu cos. Assistents sexuals i usuaris ho expliquen en aquest documental colpidor, emotiu i vital que vol trencar tabús a cara descoberta.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut