Jiménez Villarejo defensa el codi d'ètica dels Mossos derogat i nega que faltés consens

L'exfiscal anticorrupció, que va dimitir com a president del Comitè d'Ètica de la policia catalana, qualifica el codi d'excel·lent.

El dimissionari president del Comitè d'Ètica dels Mossos d'Esquadra, l'exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, ha defensat el codi d'ètica de la policia catalana que el conseller d'Interior, Felip Puig, ha derogat aquesta setmana. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, l'exfiscal ha dit que creu que el codi és "excel·lent" i que hi havia prou consens a l'hora d'elaborar-lo: "Hi ha hagut l'oportunitat d'opinar, de reformar i de corregir moltes coses en funció dels interessos manifestats pels sindicats policials i, particularment, per l'associació de comandaments de Mossos d'Esquadra. Crec que on hi ha hagut diàleg hi ha hagut acord, i la prova és que del projecte del codi inicial al projecte finalment aprovat hi ha canvis substancials, que són expressió del resultats del consens i de l'acord per arribar a retallar determinats apartats del codi". Recordem que Jiménez Villarejo va dimitir pel desacord amb aquesta derogació.

Sobre el cas de l'espoli del Palau de la Música, l'exfiscal anticorrupció s'ha mostrat molt crític amb la instrucció del jutge Juli Solaz: "Era bastant incomprensible l'actitud del jutge d'instrucció en relació amb unes sol·licituds que formulava la fiscalia absolutament raonables i que passaven mesos per resoldre o fins i tot se solucionaven de manera diferent o contrària", una posició "perfectament legítima d'un jutge però que expressa una actitud del poder judicial d'una certa passivitat, i això és greu". Carlos Jiménez Villarejo diu que no entén per què el jutge Solaz ha canviat de destí sense enllestir el cas.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut