"Jean-François i el sentit de la vida"
"Jean-François i el sentit de la vida"

"Jean-François i el sentit de la vida", coproduïda per TV3, seleccionada al D'A Film Festival de Barcelona

La pel·lícula "Jean-François i el sentit de la vida", òpera prima escrita i dirigida per Sergi Portabella, ha estat seleccionada per participar en el D'A Film Festival dins de la secció Talents. El film, coproduït per TV3, i que reflexiona sobre l'existència humana i la recerca del sentit de la vida, a partir d'un cas d'assetjament escolar, s'estrenarà als cinemes el 6 de juliol.

La propera edició del D'A Film Festival, del qual el 33 i iCat són mitjans oficials, tindrà lloc a Barcelona entre el 26 d'abril i el 6 de maig. La pel·lícula "Jean-François i el sentit de la vida" ha estat seleccionada per participar en la  secció competitiva Talents d'aquest festival de cinema. En aquesta secció del D'A Film Festival, participen pel·lícules de directors amb un màxim de tres films en la seva filmografia per tal de descobrir els treballs dels cineastes novells.

El repartiment de "Jean-François i el sentit de la vida" té com a protagonistes Max Megías i Clàudia Vega ("Eva" o "Barcelona nit d'estiu"), que interpreten els personatges de Francesc i Lluna. Els acompanyen Àgata Roca ("Truman"), Pau Durà ("Merlí") i Theo Cholbi ("Marguerite" o "The Smell of Us"), amb els papers de Bàrbara, la mare del Francesc; del doctor Martí, psicòleg, i de Philippe, respectivament.

Sinopsi

El Francesc és un nen solitari de 13 anys que pateix assetjament per part dels seus companys de classe. Un dia, quan ja fa temps que pensa en el suïcidi, cau a les seves mans "El mite de Sísif", un llibre d'Albert Camus que aborda el sentit de l'existència humana. Impactat pel llibre i per l'autor, el Francesc comença a fer-se dir Jean-François, s'escapa de casa i comença un viatge fins a París amb la intenció de trobar Camus, sense saber que és mort.

En el seu viatge l'acompanyarà la Lluna, una noia de disset anys de la qual s'enamorarà. Ben aviat, però, el Francesc descobrirà que les intencions de la Lluna passen per trobar un noi francès amb qui va tenir una aventura l'estiu passat. Els desenganys transformen el Francesc, que quan torni a casa no serà el mateix.

 

Fitxa tècnica i artística

Director i guionista: Sergi Portabella

Intèrprets: Max Megías, Clàudia Vega, Àgata Roca, Pau Durà i Theo Cholbi

Directora de fotografia: Bet Rourich

Compositor: Gerard Pastor

Directora d'art : Anna Pujol

Directora de càsting: Mireia Juárez

Muntadora: Aina Calleja

Productor: Xavier Granada

Productor executiu i director de producció: Alberto Aranda

Coproductors: Alice Ormières, Juan Carlos Tous i Jaume Ripoll

Productors associats: Esther Friedrich i Alex Weimer

Directora de producció: Laia Gómez

"Jean-François i el sentit de la vida" és una producció d'A Contraluz Films i El sentit de la vida AIE, en coproducció amb Surprise Alley (França), amb producció associada de Televisió de Catalunya. Compta amb la participació de Televisió Espanyola, amb el suport del Departament de Cultura, ICAA i el programa Creative Europe - MEDIA de la Unió Europea, i està distribuïda per VerCine i FILMIN.

tv3.cat/ficcio-i-cinema

Anar al contingut