Javier Cercas
Javier Cercas

Javier Cercas presenta "El impostor" a "Via llibre"

Aquest dimecres, a les 23.07, al 33, la història d'un home que durant 30 anys es va fer passar per supervivent dels camps de concentració nazis. Javier Cercas s'hi va inspirar i ha escrit "El impostor", que presenta a "Via llibre". El programa també parla amb alguns autors que han col·laborat en "El llibre de La Marató de TV3", dedicada a investigar les malalties del cor. Isona Passola es deixa "lletratar" i els autors Berta Jardí i Marc Romera presenten les seves últimes obres. Per acabar, les fotografies de Roger Guaus i el seu àlbum "L'inacabable".

Amb la frase "Yo no quería escribir este libro", Javier Cercas comença "El impostor". Un llibre que l'escriptor no hauria pogut escriure sense la col·laboració d'Enric Marco, l'home que durant 30 anys va assegurar que havia estat deportat a l'Alemanya de Hitler i que era un supervivent del camp nazi de Flossenburg. Escrivint "El impostor", Cercas ha intentat entendre Enric Marco i ho mostra en una novel·la on hi ha molt poca ficció i on es barreja crònica, història, biografia, autobiografia i fins i tot assaig.

"Via llibre" també parla amb Jenn Díaz, Gaspar Hernàndez, Enric Pardo, Núria Echevarría i Eva Armisén, alguns dels autors que amb els seus textos o il·lustracions han col·laborat solidàriament en "El llibre de La Marató" d'enguany. La literatura ajuda la ciència, ja que els diners de la venda del llibre es destinen a la recerca en malalties del cor.

Berta Jardí i Marc Romera faran un tast de les seves darreres novel·les, "Un concert memorable" i "Les relacions virtuoses", i Isona Passola passarà per l'espai "Lletratats".

El punt final del programa el posaran les fotografies de Roger Guaus i el seu fotoàlbum "L'inassolible".

tv3.cat/viallibre

twitter.com/viallibre

facebook.com/viallibre

Anar al contingut