Jaume Peral, director de TV3: "'Fora de sèrie' vol dir que TV3 està molt viva i els seus professionals, molt atents"

"Cal agrair la generositat dels professionals que han acceptat el repte de participar a "Fora de sèrie", ha dit Jaume Peral, director de TV3, en l'acte de presentació del nou programa que, a partir d'aquesta setmana, tots els dijous, després de "Polònia", reunirà un comunicador amb història i trajectòria a TV3 amb un personatge "fora de sèrie" de la seva elecció.

Des del veterà Àngel Casas, un dels pioners de TV3, fins a Jordi Basté, passant per Pilar Rahola, Susanna Griso, Carles Francino, Xavier Bosch o Toni Clapés han volgut ser presents en la presentació de "Fora de sèrie". Ells són una representació dels setze professionals de la comunicació que participaran en aquest projecte que el director de TV3 ha qualificat com "una de les apostes estratègiques de la cadena per a aquesta temporada". Segons Peral, "tots els que treballen o han treballat a TV3 hem d'estar agraïts a la casa perquè ens ha permès poder fer periodisme o comunicació i molts projectes. Però TV3 també ha d'estar agraïda als professionals que li han donat molt". "Fora de sèrie", segons Peral, també és una manera de donar les gràcies a aquests professionals, que s'han bolcat amb molta generositat en aquest projecte. El director de TV3 ha remarcat que el nou programa és "una producció pròpia a partir d'una idea sorgida des de dins de la casa i això vol dir que la casa està molt viva i el personal, també."

"Fora de sèrie", cada setmana, obrirà les portes a un comunicador que o bé ha començat a TV3 o bé hi ha mantingut o hi manté una relació rellevant. Aquests professionals de la comunicació, tots ells referents en el seu àmbit, triaran un personatge amb qui conversar durant cinquanta minuts. Agustí Esteve, director del programa, el defineix com "uns escenaris i unes persones que tenen ganes de passar-ho bé parlant". Segons Esteve, "hi haurà preguntes, però serà molt més una conversa en un ambient relaxat, de complicitat. Una conversa sobre la vida cultural, política, social; en definitiva, sobre la vida. Volem posar en valor el fet que es pot parlar de tot, des de posicions i punts de vista diferents". Aquestes converses s'enregistren en un sol dia, en unes entre dues i quatre hores, i en ambients i escenaris pròxims al convidat. S'ha fugit del clàssic plató i dels equips convencionals de gravació a la recerca de la màxima quotidianitat i naturalitat. "Ens agradaria ser invisibles, transparents, que els dos conversadors s'oblidin que estem gravant", ha explicat el realitzador Marc Sansa.

Fer un programa d'aquestes característiques no és gens fàcil des del punt de vista de la producció. Per Miquel García, responsable de Nous Formats i Documentals, "‘Fora de sèrie' és una bogeria des del començament fins al final. És dificilíssim quadrar agendes complicades com les dels comunicadors amb la del convidat, que també ho acostuma a ser". García ha insistit que els comunicadors que hi participen han tingut total llibertat a l'hora de triar els convidats i el to de la conversa.

La voluntat de fer un programa fresc i, en certa manera lligat a l'actualitat, encara complica més aquesta feina de quadratura d'agendes. "Treballem amb un màxim de quinze dies d'avançada. Podíem haver enregistrat tota la sèrie, però això restaria frescor i interès al programa i molts temes resultarien caducs", ha explicat Agustí Esteve, que ha avançat que aquest dijous s'emetrà la conversa entre Jordi Basté i Gerard Piqué, enregistrada tot just fa nou dies. La següent entrega serà la trobada a Vilanova i la Geltrú entre Carles Francino i l'actor Sergi López, que es gravarà aquesta setmana.

Un lligam emocional molt fort

Una dels eixos fonamentals del projecte és la participació dels comunicadors que han passat per TV3 i tornen a la seva casa durant un dia. La resposta ha estat un èxit i no hi ha hagut cap negativa ni impediment per part dels professionals als quals s'ha plantejat la participació en el programa. "Màxim hi ha hagut algun ‘ara mateix no pot ser', ‘em resulta impossible però més endavant em faria molta il·lusió'", ha comentat el director del programa, Agustí Esteve. Una prova és la presència física o virtual d'alguns dels noms que participaran en el projecte, des del "pioner" Àngel Casas, que ha recordat la pretensió de fer un programa internacional i gens antropològic, amb "Àngel Casas Show", defugint així la profecia dels qui havien vaticinat que TV3 seria una televisió folklòrica. Carles Francino ha recordat, a través d'una connexió amb Madrid: "vaig entrar per dos anys i me n'hi vaig quedar onze. TV3 deixa marca, deixa empremta". Pilar Rahola ha rememorat, també a través d'una connexió, els seus inicis en un programa cultural amb Vicenç Villatoro que la va portar a zones de guerra com Eritrea o els Balcans: "em va obligar a reinventar el meu llenguatge. Per això tinc TV3 a la vena". Rahola ha explicat que entrevistarà un personatge que no deixa ningú indiferent. Toni Clapés ha assegurat que "si guanya les eleccions, entrevistarem Donald Trump, que no sé si és bo o dolent o ja haurà premut el botó vermell de la bomba i no hi haurà entrevista". Clapés ha assegurat que "amb humor es poden dir coses molt serioses i en un ambient relaxat, com el del programa, potser se'n diuen més que en un d'alta tensió, com el de les entrevistes que es fan actualment". Susanna Griso, present també via Skype, ha recordat els seus inicis a "Tres senyores i un senyor": "Gemma Nierga i Fina Brunet em van acollir i guiar. Jo no tenia cap experiència, tenia 21 anys i la gent de TV3 em va guiar".

Andreu Buenafuente, que va protagonitzar el primer dels "Fora de sèrie", s'ha equiparat a través d'un vídeo a un pilot espacial com la gosseta Laika en òrbita pel seu debut en el que ha qualificat de programa "pilot", ha desitjat sort als seus companys i s'ha ofert per a qualsevol altre projecte. Segons Buenafuente, "és un regal que TV3 pensi en tu i t'ofereixi la possibilitat de triar el convidat. TV3 ha fet coses grandioses en la seva història i en continuarà fent. Si em necessiten com a pilot, no ho dubtin. Hi seré, com la Laika".

A partir d'aquest dijous, després del "Polònia", una nova conversa protagonitzada per un dels comunicadors que formen part d ela història de TV3. Pel programa hi passaran Àngels Barceló, Jordi Basté, Xavier Bosch, Àngel Casas, Toni Clapés, Josep Cuní, Òscar Dalmau, Carles Francino, Manel Fuentes, Susanna Griso, Quim Masferrer, Júlia Otero, Pilar Rahola, Toni Soler i Mònica Terribas. Per començar, Gerard Piqué i Jordi Basté es passejaran per la gespa del Camp Nou i s'enfilaran al capdamunt de les tribunes, a una alçada de vertigen, després de visitar l'empresa de videojocs del central blaugrana, on treballen 40 persones, o escoltar música dins l'automòbil del futbolista.

tv3.cat/fora-de-serie/

facebook.com/ForadeserieTV3

twitter.com/foradeserietv3

Vídeo promo "Fora de sèrie"

Vídeo promo Basté-Piqué

Anar al contingut