Isabel Coixet al "showcase" del Festival Internacional de Cinema d'Edimburg

El 24 i el 25 de juny es projectarà la pel·lícula d'Isabel Coixet "Ningú no vol la nit" al Festival Internacional de Cinema d'Edimburg, que es fa del 15 al 26 de juny a la capital escocesa. La pel·lícula, amb la participació de TV3, ha estat inclosa dins l'apartat "Director's Showcase", que, des de fa uns anys, mostra alguns dels directors emergents amb més talent de la indústria del cinema.

Creat l'any 1947, el festival s'ha dedicat a descobrir i promoure el millor cinema internacional i a debatre sobre els canvis del cinema a escala global.

A "Ningú no vol la nit", Juliette Binoche interpreta Josephine Peary, una novaiorquesa de classe burgesa que va fins a Groenlàndia per reunir-se amb el seu marit, l'explorador Robert Peary, i compartir amb ell l'instant de glòria d'haver descobert el pol Nord. El 1909, Josephine Peary deixa enrere els carrers de Manhattan, la família i els amics per endinsar-se en les masses de glaç del punt més al nord del planeta i envoltar-se d'un clima inhòspit i cruel; un viatge temerari propi dels pioners que arriscaven la vida per assolir l'indret on ningú mai havia arribat. Allà coneix Alaka (Rinko Kikuchi), una inuit plena de saviesa tradicional avesada a aquell clima hostil, que fa que Josephine canviï els seus prejudicis i les seves idees rígides sobre el món i la vida per sempre.

"Ningú no vol la nit" és una història d'aventures, de descobriment, de dolor, de supervivència i, per sobre de tot, una meravellosa història d'amor. Una producció d'Ariane&Garoé, Mediapro, Neo Art Producciones i Nadie quiere la noche A.I.E. en coproducció amb Noodles Production (França) i One More Movie (Bulgària), amb la participació de TV3, TVE, Vodafone Ono, Eurimages, Movistar+, l'ICEC, el Programa Media, el Centre Nacional de Cine de Bulgària, el Canarias Cultura en Red i Audiovisual SGR.
  
Fitxa tècnica i artística:
Direcció: Isabel Coixet
Guió: Miguel Barros
Producció executiva: Dimitar Gochev, Ariel Ilieff, Antonia Nava, Andrés Santana i David Varod
Intèrprets: Juliette Binoche, Rinko Kikuchi, Gabriel Byrne, Matt Salinger, Velizar Binev i Ciro Miró, entre d'altres
Direcció de fotografia: Jean-Claude Larrieu

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut