Irene Rigau es mostra convençuda que s'introduiran canvis al polèmic esborrany de reforma educativa

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la consellera d'Ensenyament afirma que una llei sectorial d'educació no pot passar al davant de l'Estatut.

La consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, s'ha mostrat convençuda que el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, acabarà canviant algun punt de la reforma educativa que ara planteja. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Rigau també ha alertat que si el canvi no és substancial, Catalunya votarà en contra del text en la reunió de la sectorial d'educació que es farà la setmana que ve: "Crec que pot passar que hi hagi algun intent per part seva d'una lleugera modificació en algun punt. Si és substancial, evidentment que tots ho celebrarem; si és parcial i de forma, no hem vingut a dir que si canvia alguna cosa ja estarem contents, no."

Per la consellera Rigau, una llei sectorial d'educació no pot passar al davant de l'Estatut de Catalunya: "Aquí hi ha quelcom que, al nostre entendre, sobrepassa les seves competències, en el sentit que una llei sectorial, una llei d'educació, no pot canviar el repartiment competencial que prové de l'Estatut. I aquí jo crec que sí que es van comprometre també a estudiar jurídicament si tenia solidesa aquest plantejament, que crec que potser és el plantejament en què es van veure més interrogants."

El dia 19, Irene Rigau tornarà a anar al Consell Interterritorial d'Educació, on el govern espanyol vol aprovar l'avantprojecte de llei per enviar-lo, després, al Congrés.

catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio

Anar al contingut