Irene Rigau afirma que les escoles que han començat el programa 1 x 1 continuaran rebent ordinadors

La consellera d'Ensenyament critica aquest model cofinançat des de Madrid perquè pretenen uniformar tot l'Estat.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha puntualitzat a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que la suspensió del model d'introducció d'ordinadors, anomenat 1 x 1, no significa que s'aturi el procés de digitalització a les aules. La consellera ha volgut deixar clar que les escoles que han començat el programa continuaran rebent ordinadors perquè no hi hagi greuges comparatius entre alumnes del mateix centre: "Els centres que ja tenen aquesta dotació i que ara s'incorpora el primer [d'ESO], tindran també la incorporació en el programa 1 x 1. Els que no els tindran seran aquells que ho havien demanat i que buscarem fórmules alternatives per poder digitalitzar les aules i introduir l'ordinador sense repetir estrictament el programa 1 x 1 tal com s'havia aplicat."

Irene Rigau ha diferenciat la digitalització de les escoles, que ha dit que és un procés que continuarà endavant, del model 1 x 1. Segons la consellera, el problema d'aquest model és que venia cofinançat des de Madrid: "Aquestes polítiques de cofinançament, en definitiva, són polítiques que pretenen uniformar tot l'Estat i que s'implanta independentment de la situació".

La consellera es pregunta: "Què és més important, l'ordinador com a instrument o el contingut informatiu que hi ha d'haver per transmetre? L'escola és el contingut, van tirar endavant, primer, la implantació de l'ordinador i, després, el material digital. Home, no!". Rigau ha afegit: "Quan tu tens un camí i vas formant els professors per aconseguir un objectiu a deu, quinze anys, irromp des del Ministeri un projecte que no hi havia formació del professorat adequada, però que porta cofinançament i el portar cofinançament t'obliga a fer la seva política."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut