"Estiu 1993", nominada als Premis Goya 2018

"Incerta glòria", "Estiu 1993" i "La llamada", nominades als Premis Goya 2018

L'Acadèmia del Cinema Espanyol ha donat a conèixer avui els candidats de cada categoria als Premis Goya en la 32a edició, en què hi ha "Incerta glòria", coproducció de TV3 i Massa d'Or Produccions, i "Estiu 1993" i "La llamada", amb la col·laboració de TV3

L'entrega dels Premis Goya es farà el dissabte 3 de febrer del 2018, en una gala conduïda pels actors i humoristes Ernesto Sevilla i Joaquín Reyes, al Madrid Marriott Auditorium Hotel.

L'actor David Verdaguer ("10.000 km" i "Estiu 1993") i l'actriu Bárbara Lennie (Goya a la millor actriu protagonista per "Magical girl") han estat els encarregats d'anunciar els aspirants als Premis Goya en les seves 28 categories, juntament amb Yvonne Blake, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Espanyol, i la notària Eva Sanz.

"Estiu 1993", una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC i amb la participació de TV3, opta a 8 guardons: millor pel·lícula, Carla Simón com a millor direcció novella, David Verdaguer com a millor actor de repartiment, Bruna Cusí com a millor actriu revelació, millor guió original, millor direcció de producció, millor direcció de fotografia i millor muntatge.

Per la seva banda, "Incerta glòria", una producció de TV3 i Massa d'Or Produccions, dirigida per Agustí Villaronga, està nominada al Goya a millor guió adaptat.

Per últim, la pel·lícula dirigida per Javier Ambrossi i Javier Calvo "La llamada" compta amb cinc nominacions: millor direcció novell, millor guió adaptat, millor cançó original i dues nominacions a millor actriu de repartiment amb Anna Castillo i Belén Cuesta. Aquest llargmetratge és una producció d'Apache Films, Sábado Películas i Lo Hacemos y Ya Vemos AIE, amb la participació de TV3 i TVE.

"Estiu 1993"

Frida (Laia Artigas) és una nena que ha d'aprendre a encaixar en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, Frida, el seu oncle Esteve (David Verdaguer), la seva tia Marga (Bruna Cusí) i la seva cosina Anna (Paula Robles), la seva família adoptiva, s'aniran descobrint. Esteve i Marga han d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. Frida, aparentment, accepta la nova situació, de seguida els anomena "papa" i "mama", però li costa més acceptar la seva nova germana, Anna. Malgrat que Anna l'estima amb devoció des del primer dia, Frida té sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions. No serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar.

"Incerta glòria"

El front d'Aragó, 1937. Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una enigmàtica viuda de la qual s'enamora, Carlana (Núria Prims), que aconsegueix entabanar-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca. El millor amic del Lluís, Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona Trini, de qui ell està secretament enamorat. Quan la Trini (Bruna Cusí) arriba al poble no triga a descobrir la traïció del Lluís i s'estableix entre ells dos un "estat de guerra" que farà trontollar tots els seus fonaments morals.

 "La llamada"

Tot passa en un campament cristià de Segòvia anomenat La Brújula. Bernarda (Gracia Olayo), una monja que hi acaba d'arribar, vol salvar el campament amb la seva cançó "Viviremos firmes en la fe". La germana Milagros (Belén Cuesta), una jove amb dubtes sobre la seva vocació, recorda amb nostàlgia quant li agradaven Presuntos Implicados. María (Macarena García) i Susanna (Anna Castillo), dues adolescents castigades per escapar-se a un concert, tenen un grup que es diu Suma Latina. Però una nit, a María se li apareix Déu i tot comença a canviar. I és que a Déu li encanta Whitney Houston.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut