Il Trovatore
Il Trovatore

"Il Trovatore", des del Gran Teatre del Liceu, en directe per Catalunya Música

Demà, dimarts 18 de juliol, Catalunya Música oferirà als seus oients l'òpera "Il Trovatore", de Giuseppe Verdi.

La connexió serà a les 20.00 del vespre, i els comentaris de la transmissió, que compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Jaume Radigales.

El repartiment de la versió d'"Il Trovatore" l'encapçalen el tenor italià Piero Pretti, que debuta al Liceu en el paper del trobador Manrico, i la soprano nord-americana Tamara Wilson, guanyadora del Concurs de Cant Internacional Francesc Viñas 2011, que torna al teatre de la Rambla en el paper de Leonora  després de dues temporades, quan hi va debutar amb l'òpera "Norma", de Vincenzo Bellini. També se sentiran les veus del baríton romanès George Petean, que farà de comte de Luna; de la mezzosoprano russa Ekaterina Gubanova, en el paper d'Azucena, i de Marco Spotti, com a Ferrando. Hi participaran també els cantants Maria Miró i Albert Casals. Amb tots ells, el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per l'italià Daniele Callegari i amb la participació especial de l'actor Carles Canut.

El Gran Teatre del Liceu tancarà la temporada 2016-2017 amb aquesta producció dissenyada pel director d'escena Joan Anton Rechi, que parteix dels "Desastres de la guerra" de Francisco de Goya. L'escenari del Gran Teatre de Liceu es transformarà en una immensa tela que barreja la història d'"Il Trovatore" amb les pintures de l'artista aragonès. La Calcografía Nacional, un dels fons de gravats més antics d'Europa, ha cedit els treballs de Goya, que seran el fil conductor d'aquesta nova proposta que Rechi ha centrat "en el caos que porta la guerra" i que vol convertir el pintor en un "espectador d'excepció".

Aquesta producció, que ja va sorprendre l'espectador quan es va estrenar al coliseu barceloní el 2009, torna al Liceu avui, dilluns 17 de juliol, i s'hi representarà fins al 29 del mateix mes.

"Il Trovatore", estrenada el 1853 a Roma, és la segona òpera de l'anomenada "trilogia popular" de Verdi.  Amb "Rigoleto" i "La Traviata", contribueix a perfilar l'equilibri perfecte entre drama i música, amb la creació d'uns personatges que van més enllà dels convencionalismes i arquetips de l'època.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica
Anar al contingut