Ignasi Farreras espera que el Tribunal Suprem reconegui la innocència de Servitje en el cas Treball

En declaracions a Catalunya Informació, l'exconseller Ignasi Farreras s'ha mostrat satisfet per la seva absolució en el 'Cas Treball' i espera que el Tribunal Suprem també reconegui la innocència del que va ser el seu número dos, Josep Maria Servitje
L'exconseller Ignasi Farreras ha expressat aquest vespre la seva satisfacció per la decisió judicial que avui l'ha absolt en l'anomenat "cas Treball".
En declaracions exclusives a l'espai "Tot Catalunya" de Catalunya Informació, Farreras ha lamentat la condemna de Josep Maria Servitje, el seu número dos a la conselleria, a qui el jutge li ha imposat una pena de quatre anys i mig de presó per un delicte de prevaricació i malbaratament. L'exconseller de Treball s'ha mostrat content a títol personal i familiar. "La veritat és que jo estava convençut que m'absoldrien i d'això, en dono gràcies a Déu; ara bé, també estic trist per la condemna del meu secretari general, en Josep Servitje, perquè estic plenament convençut de la seva innocència i espero que el Tribunal Suprem establirà la justícia".
El "cas Treball" és un afer que es remunta als anys 94 i 95, a l'època de govern de Convergència i Unió. La investigació assenyalava un presumpte desviament de fons a través d'informes falsos de la Conselleria de Treball. Ara bé, la sentència feta pública avui desmenteix aquesta teoria i creu que el desviament de fons només beneficiava els dos condemnats, l'aleshores secretari general, Josep Maria Servitje, i l'empresari Víctor Acuña, per qui s'ha dictat una pena de dos anys i tres mesos de presó.
El jutge resol que l'aleshores conseller, Ignasi Farreras, no tenia ni coneixement dels fets ni responsabilitat en l'encàrrec d'uns informes sense utilitat que van costar 7 milions i mig de pessetes. En declaracions a Catalunya Informació, l'exconseller ha lamentat que hagin hagut de passar tants anys per obtenir l'absolució i demana que en el futur "quan es formulin les acusacions, siguin amb més base, amb una mínima base més del que a mi se'm va aplicar perquè jo crec que no s'ho mereixen. Només s'ho mereixen aquells de qui hi ha proves evidents".