iCat, "la ràdio inquieta", musical i cultural de Catalunya, presenta la graella del retorn a l'FM

A partir de dimecres, 6 de setembre, a les 07.00, disset programes recolliran tota l'actualitat de la variada agenda musical i cultural del país. El saxofonista Dani Nel·lo, el cantant de La Pegatina Rubén Sierra i Pau Guillamet "Guillamino" se sumen a Lluís Gavaldà i Miqui Puig amb nous programes musicals. El canal de música i cultura de Catalunya Ràdio estrena nova imatge, nou web i nova app.

iCat tornarà oficialment i de manera estable a l'FM el dimecres 6 de setembre a les 07.00, amb una programació musical i cultural única i renovada. El canal musical i cultural del grup d'emissores de Catalunya Ràdio ha presentat avui la nova programació, la nova imatge, el nou web i la nova app amb què inaugurarà la renovada presència de l'emissora a les ones.

La nova graella presenta disset programes que volen fer d'iCat una ràdio de referència en l'escena musical i cultural; una ràdio directa, que sumi noves audiències a l'agitació cultural del país, i una ràdio inquieta, que reculli tota l'actualitat amb la millor agenda i amb entrevistes i reportatges en profunditat.

De dilluns a divendres, els quatre espais clàssics d'iCat ocuparan la graella: "Els experts", amb Albert Miralles i Roger Seró, de 07.00 a 10.00; "Independents", amb Josep Martín, de 19.00 a 20.00; "El celobert", amb Lluís Gavaldà, de 20.00 a 21.00, i "Delicatessen", amb Albert Puig, de 21.00 a 22.00.

De les 10.00 a les 19.00, iCat oferirà una selecció musical basada en la prescripció i el servei: una de cada tres cançons serà en català i s'hi incrementarà la producció musical feta a Catalunya (en català i en altres idiomes).

Les novetats de la graella de dilluns a divendres es troben en la franja nocturna de 22.00 a 24.00, amb onze programes de temàtica cultural (cinema, sèries, literatura i arts escèniques) i programes musicals temàtics (jazz, folk, fusió i electrònica), de periodicitat setmanal i d'una hora de durada.

Entre aquests hi ha vuit novetats. "Entre caixes", amb Carme Canet i Pep Vila, explicarà els dilluns les arts escèniques des de dins. "L'irradiador", amb David Guzman, recollirà els dimarts la literatura més nòmada i alternativa. "iCatMans", amb Quim Rutllant i Ester Plana, portarà cada dimarts l'actualitat del folk i de les músiques del món. "Serioses", amb Sílvia Comet i Cristina Bordas, revisarà els dimecres tota la ficció televisiva. "Jazz watusi", amb Dani Nel·lo, viatjarà els dimecres al món del jazz. "Memento", amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni, els dijous donarà un cop d'ull al cineclub sonor amb les pel·lícules de referència. "Casa Babylon", amb Marc Isern i Rubén Sierra, descobrirà els divendres l'escena musical de fusió que beu de les arrels. "Beats per minut", amb Òscar Broc, descobrirà els divendres músiques electròniques per a tots els públics.

Els tres espais setmanals restants són els clàssics "Sona 9", els dilluns amb Lluís Gendrau, la finestra als grups emergents sense barreres estilístiques; "5 songs", els dijous amb Blai Marsé, on els músics expliquen les cançons que els han marcat, i "Songhunter", amb Raül Hinojosa i les millors captures musical alternatives, també els dijous.

L'altra estrena de la graella arribarà els dissabtes i diumenges de 09.00 a 10.00 amb "IcatKids", en què Pau Guillamet "Guillamino" descobrirà la música que escolten les noves generacions i que els adults voldran compartir. Completarà el cap de setmana el clàssic "Pista de fusta", amb Miqui Puig, que punxarà de 20.00 a 22.00 amb el propòsit d'estimular el ball en una pista com les d'abans.

iCat és una part indestriable del paisatge cultural del país, i per això continuarà present en la majoria de concerts i festivals en directe i mantindrà el cicle de Concerts Delicatessen a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona.

Nou web, nova app i nova imatge

La nova etapa d'iCat va acompanyada d'una renovació digital completa, amb nou web, integrat al portal web de TV3 i Catalunya Ràdio, i nova app per a mòbils i tauletes.

El web potencia el consum a la carta dels quatre grans programes prescriptors de l'emissora ("Els experts", "Independents", "El celobert" i "Delicatessen") i s'hi podran escoltar en diferit tota la resta de programes. En el nou web hi tindran un paper clau les Experiències iCat, la iniciativa que acosta l'oferta dels creadors culturals emergents als oients.

iCat estrena també imatge i eslògan. El gat s'ha transformat en una il·lustració i el nou eslògan de la marca és "La ràdio inquieta", que recull l'experiència i les emocions que defineixen els oients d'iCat i la seva actitud respecte de la cultura, la música, les tendències, etc.

iCat.cat

Facebook.com/iCat

Twitter.com/iCatpuntcat

Anar al contingut