iCat emetrà sis espais nous d'informació cultural diaris

A partir del dilluns 15 de gener, l'emissora musical i cultural de Catalunya Ràdio informarà cada dia de l'actualitat cultural més destacada del país.

L'ampliació de continguts culturals a Catalunya Ràdio és fruit de l'acord entre el Departament de Cultura de la Generalitat i la CCMA per al retorn de les emissions d'iCat a l'FM.

A partir del dilluns 15 de gener, iCat eixampla els continguts culturals amb sis nous espais diaris d'informació cultural que s'emetran de dilluns a divendres, entre les 10.00 i les 19.00, durant la programació musical. Els sis espais s'emetran a les 11.00, 12.00 i 13.00, al matí, i a les 16.00, 17.00 i 18.00, a la tarda. Cadascun d'aquests espais tindrà una durada d'entre dos i tres minuts i recollirà l'actualitat cultural i l'agenda de les activitats més destacades del país. Amb aquests nous espais, la informació cultural, en un sentit ampli, arribarà a tota la graella d'iCat, des de les 7 del matí fins a la mitjanit. 

iCat, la ràdio inquieta del nostre país, arrenca, amb una graella de disset programes, cada dia a les 7.00 amb "Els experts", un despertador cultural de tres hores de durada. Albert Miralles, Roger Seró i el seu equip presenten l'actualitat cultural del dia d'una manera divertida i amb molta música.

Des de les 10.00 del matí i fins a les 19.00 del vespre, l'emissora ofereix una selecció musical basada en la prescripció i el servei. Els sis espais culturals nous que comencen dilluns vinent s'insereixen en aquesta àmplia franja musical, en què una de cada tres cançons és en català. 

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, destaca el paper estratègic i de servei públic d'iCat, que "enforteix i eixampla el compromís adquirit amb la tornada a la freqüència modulada, i promociona i difon uns continguts culturals que van molt més enllà de la música".

A partir de les 19.00, Josep Martín condueix "Independents", l'espai d'actualitat musical que dona pas als programes musicals de Lluís Gavaldà ("El celobert") i Albert Puig ("Delicatessen").

La franja nocturna, de 22.00 a 00.00, la configuren onze programes de temàtica cultural (cinema, sèries, literatura i arts escèniques) i programes musicals temàtics (jazz, folk, fusió i electrònica), de periodicitat setmanal i d'una hora de durada.

Aquest important increment d'informació cultural a Catalunya Ràdio és fruit de l'acord entre el Departament de Cultura de la Generalitat i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per al retorn de les emissions d'iCat a la freqüència modulada, presentat el 4 de setembre del 2017 i que va propiciar el retorn oficial i de manera estable a l'FM el 6 de setembre amb una programació musical i cultural única i renovada.

La consolidació d'iCat converteix l'emissora en un actor imprescindible en la difusió de la cultura del país, que dona veu a la creixent activitat de creadors i productors amb l'objectiu d'arribar a nous públics i amb una proposta que també pensa en els consumidors digitals.

 

iCat.cat

Facebook.com/iCat

Twitter.com/iCatpuntcat

 

Anar al contingut