iCat.cat, emissora oficial del Sónar i el Primavera Sound, transmetrà uns 60 concerts a tot el món

El coordinador d'iCat.cat, Carles Aledo, anuncia a 'El matí de Catalunya Ràdio' que l'emissora transmetrà les actuacions de Neneh Cherry, Dum Dum Girls, El Petit de Cal Eril i Joana Serrat, entre moltes altres.

El canal musical i cultural avança en la seva aposta per la internacionalització i els mitjans de la CCMA es converteixen en els referents dels dos festivals amb més projecció del país
 
El 33 col·labora amb iCat.cat per posar en marxar "Sónar Experience", un espai web on es podrà veure i escoltar material relacionat amb tota la història del festival
 
El canal online de música i cultura emergent iCat.cat, emissora oficial del Sónar i el Primavera Sound, transmetrà en directe i en exclusiva per a tot el món una seixantena de concerts dels dos festivals de música més importants del país. A més d'implicar-se en la cultura i associar-se amb els principals agents creatius, iCat avança amb aquest projecte de col·laboració en la seva aposta per la internacionalització.
 
El coordinador del canal, Carles Aledo, ha anunciat avui a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, algunes de les actuacions que es podran seguir a través d'iCat.cat: "Per exemple, del Primavera Sound, ja us podem dir que retransmetrem Dum Dum Girls, Mark Eitzel, Hospitality, i de catalans, El Petit de Cal Eril, Joana Serrat, Univers, i del Sónar, tindrem ni més ni menys que el retorn de Neneh Cherry."
 
iCat.cat, que l'any passat ja es va presentar com a emissora oficial del Sónar per la 20a edició d'aquest festival de música avançada, fa un pas més i es converteix a partir d'ara en altaveu del festival de música independent Primavera Sound. Un festival que, segons el seu codirector, Alberto Guijarro, amplia les activitats fins a arribar als 300 concerts: "Cada any volem fer un passet més, i quan ens n'adonem, això es fa molt gran. I en el nostre cas sí, aquest any, arribem als quasi 300 artistes i més de 300 concerts, moltes activitats a la ciutat, més escenaris al Fòrum..."
 
Durant la conversa amb Mònica Terribas, el codirector del Sónar, Ricard Robles, ha reclamat un posicionament més rellevant dels festivals i que el seu impacte no es mesuri només en criteris econòmics i de turisme: "Anant una mica més enllà, hem de veure com un festival serveix perquè la gent d'aquest país, no només els artistes, pugui viure millor, pugui ser més culta. I, a més a més, siguem capaços de presentar una oferta de cara a la resta del món que no sigui simplement encaixar turistes i intentar distribuir-los, i crec que aquí els festivals hem de començar a tenir un posicionament una mica més rellevant."
 
Com a canal oficial, a més de transmetre la majoria de concerts, iCat farà programes especials tant des de l'estudi mòbil instal·lat al Primavera Sound, del 29 al 31 de maig, com des de l'estudi situat al Sónar, del 12 al 14 de juny. I també continuarà seguint les seves edicions a l'estranger: al febrer va ser present al Sónar de Reykiavík i d'Estocolm, i a principis de juny serà al Primavera Sound de Porto, des d'on oferirà tots els detalls de l'esdeveniment.
 
"Sónar Experience" amb iCat.cat i el 33
 
Durant la propera edició del Sónar, que se celebrarà del 12 al 14 de juny, el festival posa en marxa una col·laboració amb iCat.cat i el Canal 33, "Sónar Experience". Es tracta d'un espai web a iCat.cat on es podran veure i escoltar programes de ràdio i televisió, concerts, entrevistes, a més de consultar fotos i tota mena de material relacionat amb el festival des dels seus inicis.
 
A més, el Canal 33 es farà ressò tant del Sónar com del Primavera Sound a través del programa "Ànima", amb Toni Puntí, que oferirà tots els detalls previs dels dos festivals en dos reportatges de Jofre Font i Júlia Bertran, que s'emetran el 26 de maig (Primavera Sound) i el 9 de juny (Sónar). A l'emissió del 25 de maig del programa "Caràcter", Bibiana Ballbè entrevistarà el director del Sónar, Ricard Robles, i l'espai "33 recomana" promocionarà tots dos festivals.
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
 
iCat.cat
Facebook.com/iCat
Twitter.com/iCatpuntcat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut