Homs diu que la ruptura entre el PNB amb el PSOE reforça el govern per reclamar els diners del fons

El portaveu del govern afirma que la Generalitat ha d'aprofitar totes les escletxes per intentar aconseguir els 1.450 milions d'euros.

El secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha afirmat que la feblesa de l'executiu de Rodríguez Zapatero, després del trencament amb el PNB, pot facilitar l'objectiu del govern català per aconseguir el pagament dels 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat.

El portaveu del govern de la Generalitat ha dit al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que aquest nou escenari polític reforça la posició de l'executiu català: "Jo no me'n alegro que les coses vinguin d'aquesta manera però les circumstàncies a la vida són les que són, i nosaltres ens devem a la ciutadania de Catalunya i hem d'estar pendents d'això i aprofitar totes les escletxes per estirar tot allò que sigui d'interès per Catalunya".

Francesc Homs ha explicat que CiU pot condicionar la situació si la cambra baixa aprova dimarts que ve la moció sobre el fons de competitivitat: "Fins ara el PSOE anava salvant les votacions amb el suport del PNB. El panorama polític que tenim, per raons de conjuntura en algun cas com el del PNB, podria forçar que el Congrés aprovés aquesta votació. I si el Congrés dels Diputats aprova una resolució on diu: ‘senyors del govern espanyol paguin a Catalunya el que li deuen', és evident que el senyor Zapatero s'hi podria continuar resistint però tots convindrem que ho té molt més difícil". Segons Homs: "Si s'aprova aquesta resolució, el govern espanyol hi quedarà obligat".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut