Homs diu que el govern planteja la retallada del sou dels treballadors públics en dues pagues extres

El portaveu del govern apel·la a la responsabilitat dels partits perquè acabin donant suport als pressupostos.

El secretari general de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha concretat que les noves retallades de sou dels treballadors públics afectarien els complements i es podrien aplicar dos cops l'any en les pagues extraordinàries. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Homs ha explicat que els treballadors podran assumir aquests ajustaments: "Afectem una mica les condicions laborals dels funcionaris. Ara hi ha hagut un ensurt per part de molts, i em dirigeixo particularment als treballadors de la funció pública. Quan vagin veient el detall de tot això i com es pretén anar-ho implementant, ja s'anirà veient que, raonablement, tot plegat serà assumible".

Sobre possibles augments com els de les taxes universitàries, el portaveu del govern ha dit que "hi ha un plantejament general d'increment però aquella gent que no arriba a final de mes no li aplicarem aquest increment. I aquella gent que no es pot pagar una carrera universitària el que farem és, precisament, incrementant a aquells que sí que poden pagar, dotar una bossa per fer una política de beques pròpia des de Catalunya que no hem tingut mai, que aquella gent que no hi arriba que hi pugui accedir".

Tot i les crítiques de l'oposició per les mesures anunciades pel president de la Generalitat, Artur Mas, el portaveu de l'executiu ha fet una crida a la responsabilitat dels partits perquè al final donin suport als pressupostos: "Jo no descarto que aquests pressupostos acabin tenint un recolzament molt ampli en el Parlament de Catalunya. Això seria un missatge des de la política al conjunt de la ciutadania. Penso amb el PSC, penso amb Esquerra Republicana, penso amb el Partit Popular, penso particularment amb tots aquests partits que ocupen la centralitat del país, que tenen una actitud responsable davant de moltes coses".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut