Hereu no acceptarà que s'eixugui el deute d'ajuntaments a càrrec del nou finançament municipal

En declaracions a Catalunya Ràdio, Jordi hereu adverteix que no permetrà que els deutes municipals d'alguns ajuntaments vagin a càrrec del nou finançament municipal nou finançament i assegura que l'estelada no onejarà al districte de Gràcia

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha assegurat que la bandera estelada no onejarà al districte de Gràcia durant la Diada, tal com va acordar la junta de portaveus amb els vots d'Esquerra i de CiU. En unes declaracions al programa "L'oracle" de Catalunya Ràdio, Hereu ha qualificat de falta de respecte que per la Diada es vulgui fer onejar una bandera que representa només una part dels catalans. Per l'alcalde "és obvi que nosaltres complim les lleis i les fem complir, però a més a més, en un dia com la Diada Nacional de Catalunya, en la diada de tots, dels que són independentistes i dels que no ho som".
Jordi Hereu ha parlat també del finançament municipal. L'alcalde de Barcelona aposta per la unitat del municipalisme català, al costat del govern, per defensar un millor finançament per als ajuntaments. Hereu es desmarca així del front comú que han intentat promoure algunes capitals espanyoles.
A més, en declaracions a "L'oracle", ha deixat molt clar que la solució que es prengui ha de ser igual per a tothom i que no acceptarà que Barcelona tingui menys diners perquè altres ajuntaments puguin eixugar el seu deute. "Només faltaria que l'endeutament de les altres ciutats anés en detriment de les solucions que s'han de donar a totes les ciutats". Al darrere d'aquestes declaracions hi ha la situació econòmica de Madrid, que ha fet grans inversions en infraestructures. "Jo no admetria que el fet de tapar forats d'altres anés en detriment d'una ciutat que des de fa 15 anys ha fet perfectament els seus deures". A més, per Hereu, si hi ha ajuntaments que esperen el nou finançament per eixugar el seu deute, a ell el que el motiva, no tenint cap deute, és engegar projectes de futur amb aquests diners.

Anar al contingut