Hereu diu que el Patronat de la Sagrada Família s'ha "barrejat massa" en el debat polític

En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha lamentat que el Patronat de la Sagrada Família hagi "barrejat massa" el seu rebuig al pas del TGV pel centre de Barcelona amb el debat polític i de partits.

Hereu considera "legítima" la reivindicació del Patronat del temple, però critica que hagin "entrat clarament en el debat electoral i de partits". "Els polítics s'hi han volgut anar a fer la foto i ells han estat encantats que tothom passi per allà a fer-se la foto" ha afegit, convençut que els caldria "mantenir una determinada distància".
"És veritat que ciutat i temple en el futur dialogarem. Estic segur que dialogarem i no els tindré en compte el que a mi em sembla que han barrejat massa allò sagrat amb allò que és el dia a dia i, per tant, en aquest sentit, he de dir que certament han esta molt bel·ligerants. A mi em sembla que s'han barrejat massa en el debat no només estrictament polític sinó de partits", ha afirmat Hereu.
L'alcalde ha explicat que el pas del TGV per Barcelona implicarà "com a mínim" 3 anys de treball a l'Eixample i "molts més d'obres a la Sagrera", tenint en compte que en aquest punt no només es farà infraestructura ferroviària.
D'altra banda, ha instat els sindicats que han convocat la vaga d'autobusos de Barcelona a asseure's i negociar un nou conveni. Jordi Hereu ha qualificat la vaga "d'impròpia" i ha lamentat que "s'agafin els ciutadans com a ostatges per tirar endavant peticions unilaterals que són injustificades".
Finalment, s'ha referit a Manuel Pizarro, número 2 de la llista del PP per Madrid, com el "perfecte representant d'algú que ha menyspreat aquest país i aquesta ciutat".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut