"Habitacions tancades", nominada als Premis MiM Series

La ficció coproduïda per TV3 "Habitacions tancades" ha estat nominada en la categoria de millor minisèrie o "TV movie" als MiM Series. La gala d'entrega de premis se celebrarà el 28 de novembre a l'Hotel ME Reina Victòria de Madrid.

La ficció coproduïda per TV3 "Habitacions tancades" ha estat nominada en la categoria de millor minisèrie o "TV movie" als MiM Series. La gala d'entrega de premis se celebrarà el 28 de novembre a l'Hotel ME Reina Victòria de Madrid.

"Habitacions tancades", dirigida per Lluís Maria Güell, basada en la novel·la homònima de Care Santos, ha rebut una nominació del Festival MiM Series que es dedica a premiar la ficció televisiva espanyola.

La pel·lícula retrata la saga familiar dels Lax -una de les nissagues més distingides de la Barcelona de finals del segle XIX- i segueix la seva història al llarg de tres èpoques i tres generacions: el canvi del segle XIX-XX, els anys anteriors i posteriors a la Guerra Civil i l'actualitat.

Adriana Ugarte, Álex García, Ramon Madaula, Jan Cornet, Francesc Orella i Raúl Peña són els protagonistes d'aquesta ficció que es va rodar en localitzacions i decorats naturals de Barcelona i rodalia. A través de trànsits subtils entre l'actualitat i el passat, l'espectador serà testimoni de les investigacions de Violeta Lax (néta de l'extravagant pintor Amadeo Lax)  i, a la vegada, del desenvolupament dels esdeveniments que van tenir lloc entre les parets de la mansió Lax, des del moment en què els seus habitants van travessar per primera vegada el llindar del palauet.

Sinopsi

Tota família té un secret i la dels Lax, una de les nissagues més distingides de la Barcelona de finals del segle XIX i primera meitat del XX, no podia ser menys.

Violeta Lax (Bea Segura) torna a casa per supervisar les obres que han de convertir l'antiga mansió de la família en un museu dedicat al seu avi, Amadeu Lax (Alex García), un famós retratista. Però l'aparició d'un cos momificat en una habitació secreta portarà la Violeta a descobrir el passat obscur de la seva família.

Enigmes ocults que no sempre podrà recompondre, però que li serviran per conèixer més de prop la Teresa Brusés (Adriana Ugarte), la seva àvia i, sobretot, per desxifrar la cara més oculta i desconeguda del seu venerat avi. A la casa dels Lax ja fa temps que es va imposar un pacte de silenci. Amadeu va exigir que cap membre de la seva família recordés mai més el nom o el destí de la dona que el va abandonar just en el moment en què va esclatar la Guerra Civil.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Lluís Maria Güell

Guió: Pere Riera, basada en la novel·la de Care Santos

Producció: Albert Sagalés, Maite Pisonero, Susanna Jiménez, Elisa Plaza

Intèrprets: Adriana Ugarte, Álex Garcia, Bea Segura, Jan Cornet, Raúl Peña, Francesc Orella, Rosa Boladeras, Laia Costa, Diana Gómez, Anna Cortés i Toni Sevilla

Música: Francesc Gener

 

"Habitacions tancades" és una minisèrie d'època coproduïda per DIAGONAL TV, TVE i TV3.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut