"Guerra i jocs", el dimecres 17 de gener, a "60 minuts"

"60 minuts", el programa que ofereix els millors documentals periodístics, dedicats a l'aprofundiment i l'anàlisi de l'actualitat i a la reflexió social, política i econòmica dels principals temes de debat arreu del món, estrena, el dimecres 20 de desembre, a les 23.05, "Guerra i jocs", dirigit per Krieg und Spiele, un documental sobre els desenvolupaments tècnics que no només canvien el futur de la guerra, sinó també la vida civil, les nostres nocions d'ètica i de moralitat.

Els drons i les armes de control remot i robots són la tecnologia bèl·lica del futur. Controlar-les a través d'una pantalla és com jugar a "guardians de la moralitat".

Les noves màquines sofisticades poden detectar el moviment de cada ratolí i de cada persona a l'aigua, a terra i a l'aire. I poden matar. Automàticament.

Els drons operatius i les armes controlades a distància a través d'una pantalla són semblants al jocs d'ordinador. Què tenen en comú els dissenyadors de jocs amb els desenvolupadors de màquines de guerra no tripulades i pilots de drones? Són reals les seves visions del futur? Aquesta nova tecnologia ens ofereix informació de reconeixement i seguretat, tal com ho van prometre la indústria i els governs?  O estan preparant el camí per a un estat que té un absolut control dels seus ciutadans?

"Guerra i jocs" és un documental sobre els desenvolupaments tècnics que no només canvien el futur de la guerra, sinó també la vida civil, les nostres nocions d'ètica i de moralitat. Les màquines es convertiran finalment en els actors més decisius?

La pel·lícula explora aquestes qüestions a Israel, EUA i Alemanya, i obté noves perspectives sobre aquest desafiament amb observacions, material filmat inèdit i protagonistes que consideren l'assumpte des de diferents angles.

tv3.cat/60minuts

Sant Joan Despí, 16 de gener del 2018

Anar al contingut